Apple má velmi specifický problém s novými iPhony. Feministkám vadí jejich velikost

Zeynep Tufecki, profesorka SILS, University of North Carolina, na Twitteru cituje větu „Welcome to the big screens“ z titulní strany Applu a pokračuje: „Ženy jako já s malými dlaněmi, které z bezpečnostních důvodů musí mít iPhone, končí s něčím, co nejde držet, a neustále riskují upuštění telefonu. Tak si svoji cestu k úspěchu představuje firma, která za 5 miliard dolarů vybuduje sídlo bez zařízení pro péči o děti.“

A přidávají se další. Aktivní feministka Caroline Criado pro The Telegraph řekla, že s opakovaně namoženým zápěstím byla donucena vyměnit iPhone 6 za menší iPhone SE.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
iPhone SE 2. Bohužel zůstalo jen u renderů od různých grafických designérů a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit.

A právě v tom je problém. I když se spekulovalo o příchodu inovovaného iPhonu SE, dostali jsme místo něj třetí velký iPhone. Nejde o to, že by velké iPhony rostly (díky tenkým rámečkům mají tělo stejně velké jako v minulosti modely s menším displejem), ale o to, že už se do budoucna nepočítá s malou alternativou.

Feministky tak jen vlastními slovy a s vlastním úhlem pohledu říkají to, co celé zástupy uživatelů – velké telefony jsou trend, ale nejsou pro všechny. „Ženy kupují více iPhonů než muži, takže nedokážu pochopit, že Apple při vývoji nemyslí na naše těla,“ dodává Perez.

  

Diskuze (55) Další článek: Chromebooky: K čemu jsou dobré a proč je používat

Témata článku: Apple, , , , Apple iPhone SE, Celý zástup, Malý displej, Screen design, Tenký rámeček, Elegantní způsob, Telegraph, Sít, Případný nástupce, Velikost, Specifický problém, Pro +, Malý mobil, Velký displej, Perez, Malá dlaň, Dolar, Bezpečnostní důvod, The Telegraph, Velký telefon, Příští generace,