Apple spustil veřejnou betu iPadOS a iOS 13. S tímto návodem ji nainstaluje každý

Apple vypustil veřejné beta verze svých operačních systémů iOS 13iPadOS 13. Překvapivě, původně se tak mělo stát až v červenci. Dobrou zprávou je, že se veřejná beta instaluje jednoduše skrze OTA aktualizaci.

Nejdříve zálohujte

Pokud máte o nový systém zájem, ten stávající nejdříve zálohujte skrze iTunes na počítači. Vytvořenou zálohu v něm pak nastavte jako archivační. Beta verze iOS 13 a iPadOS 13 mohou obsahovat chyb a obnova ze zálohy je pak nejsnazším způsobem, jak se v případě problémů vrátit zpět. 

Klepněte pro větší obrázek
Záloha probíhá pomocí iTunes. Pokud již používáte nejnovější macOS Catalina, je proces stejný, pouze probíhá přímo v Docku.

Instalace na pár kliknutí

Aktualizace beta verze systému je snadná a nijak se neliší oproti předchozím rokům. Prvním krokem je na aktualizovaném zařízení navštívit web beta.apple.com, kde se musíte jako beta tester zaregistrovat svým Apple ID. Pokud jste již nějaký beta software od Applu v testovali, můžete se rovnou přihlásit. V nabídce vyberete systém, který chcete nainstalovat. 

V rámci článku si proces ukážeme na systému iPadOS 13, ale pro iOS je naprosto totožný.

  • 1) U vybraného systému na webu klikněte na enroll your iPad
  • 2) Stáhněte instalační profil - Download your profile a stažení povolte
  • 3) Stažený profil najdete v Nastavení -> Obecné -> Profil
  • 4) Klikněte na možnost Instalovat
  • 5) Restartujte zařízení
  • 6) Vyhledejte aktualizaci pomocí Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru
Klepněte pro větší obrázek
Proces stažení instalačního profilu.
Klepněte pro větší obrázek
Proces aktualizace beta verze systému.

Upozornění: Nové systémy nabízí přepracovanou verzi aplikace Připomínky, která z nějakého důvodu není kompatibilní s těmi starými. S aktualizací tedy dříve vytvořené připomínky ztratíte a přijdete i o možnost sychronizace připomínek se zatím neaktualizovanými zařízeními.

Diskuze (3) Další článek: Technologie rozděluje spojence. Američanům se nelíbí, že Britové pustí Huawei do 5G sítě

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Dock, Verze, Systém, Catalina, MacOS Catalina, Beta verze, Nastavení, SPU, Návod, Proces, Aktualizace, Profil,