Apple Watch změří tuk, svaly a vodu v těle. Stačí přidat nenápadný náramek Aura Strap

Máte pocit, že mají Apple Watch málo senzorů? Pomůže pásek Aura Strap. Působí nenápadně, ale na spodní straně skrývá čidla, která hodinky naučí měřit tělesný tuk, svaly nebo vodu v těle. Aura už technologii vyzkoušela u vlastního náramku, nyní chce oslovit širší publikum integrací do Apple Watch.

Měření je založené na principu bioelektrické impedance (BIA), tedy měření odporu těla vůči velmi nízkému elektrickému proudu, který náramek vysílá do těla. Stejnou technologii nabízí i některé chytré váhy, s Aura Strap ovšem máte funkci stále při ruce (doslova). Aby bylo měření co nejpřesnější, stačí aplikaci nakrmit informacemi o vaší váze, věku, výšce a pohlaví.

Měření tuku a svalů se bude hodit zejména sportovcům, kteří ocení i vodotěsnost do 50 m a výdrž knoflíkové baterie až 6 měsíců. K té přispívá hlavně úsporná komunikace s hodinkami pomocí vlastního ultrazvukového rozhraní. Výsledky měření podrobně vidíte v aplikaci, data jsou kompatibilní s Apple HealthKit.

Za inovaci v elegantním provedení si Aura Strap vysloužil cenu CES Innovation Award. Prodávat se bude od dubna za 99 dolarů (2 800 Kč), což je dvojnásobek proti obyčejným nylonovým páskům od Applu. Ačkoliv firma cílí především na americký trh, objednávky skrze jejich e-shop expeduje i do ČR.

Diskuze (13) Další článek: Týden mobilně 518: Antutu věští a my sbíráme premiéry

Témata článku: , , , , , , , , , Sval, Voda, APN, Nena, CES Innovation Award, Nylon, Apple HealthKit, BIO, Tělo, Tuk, Česká republika, Náramek,