Appsperiments: Tři appky od Goolu posouvají hranice mobilního focení. Vyzkoušejte je

Google představil Appsperiments. Krásný projekt, jehož jméno vzniklo spojením slov Apps a Experiments. Zaměřuje se na zapojení umělé inteligence při focení mobilním telefonem.

Až dosud platilo, že je fotka z mobilu produktem fotosenzoru a postprocesových algoritmů, Google však věří, že budoucnost je v zapojení třetího prvku, umělé inteligence. Má to otevřít dveře novému kreativnímu obsahu v oblasti fotografie a videa.

Trojice nových aplikací se inspirovala u titulu Motion Stills (taktéž z dílny Google Research), který převádí krátká videa na „cinemagrafy“ pomocí experimentální stabilizace a vykreslování. Každá z aplikací se na celek dívá trochu jinak a do mixu přidává jiné nové technologie: rozpoznávání objektů, vizuální segmentaci osob, stylizační algoritmy či efektivní dekódování obrazu.

Co jednotlivé aplikace umí?

Diskuze (7) Další článek: O2 nabízí předplacenou kartu s 5 GB zdarma. V čem je háček?

Témata článku: Google, , , , , , , , Layout, Klepnutí, Cinema, F +, Prst, Fotka z mobilu, Nová aplikace, Krátké video, Dílo, Selfíčko, Algoritmus, Aplikace, Mobilní telefon, MOBI, Sticker, Apple IOS, Jednotlivá aplikace,