Asistentka Siri povídá na půlmiliardě zařízení. Pomohl start prodeje repráku HomePod

Svět mobilních zařízení začínají ovládat mobilní asistenti, kteří s uživatelem komunikují, pomáhají mu s vyhledáváním informací nebo rovnou s ovládáním celé chytré domácnosti. Nejčastěji je používají ve státech, jejichž jazykem asistenti hovoří, v tuto chvíli tedy hlavně v anglofonních zemích.

Velkou trojkou je Alexa od Amazonu, Google Asistent a Siri od Applu. Poněkud stranou zatím zůstává Bixby od Samsungu, který se nejdříve zaměřil na domovský jihokorejský trh. To taková Siri už v těchto dnech promlouvá z více než 500 milionů zařízení. Apple se tímto údajem pochlubil u příležitosti zahájení prodeje chytrého reproduktoru HomePod.

Myšleno tím prý není pouze to, na kolika zařízeních je potenciálně možné Siri používat (takové číslo by bylo mnohem vyšší), ale v kolika z nich Siri skutečně aktivně pracuje. Rychlému rozšíření přispěl i nový iOS 11, který mezi dalšími funkcemi vylepšil i Siri a dal jí například i přirozenější ženský i mužský hlas. Noví uživatelé budou přibývat ruku v ruce s podporou dalších světových jazyků.

Chytrý reproduktor Apple HomePod:

Diskuze (1) Další článek: Fitness náramky jsou skvělé. Třeba na odhalení tajných vojenských základen

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Amazon GO, Alex od Amazonu, Pro +, Milión zařízení, Asisten, Zář, Alexa od Amazonu, Asistentka, Rychlé rozšíření, Kolika