Asus Transformer Book V: hybridní tablet + smartphone

Pět zařízení v jednom. To je nový Asus Transformer Book V, který kombinuje tablet, laptop a smartphone na dvou platformách.

Asus představil na právě probíhajícím veletrhu Computex 2014 na Tchaj-wanu další z řady hybridních zařízení. Asus Transformer Book V je konvertibilní laptop/tablet s odnímatelnou klávesnicí a vloženým smartphonem. Od koncepce Padfonů se liší duální platformou. Tabletová část pracuje variantně s desktopovými Windows 8.1 nebo Androidem, ve smartphonu běží Android 4.4 KitKat.

Klepněte pro větší obrázek
Těchto všech podob může nabývat Asus Transformer Book V

Zařízení je spíše než tablet zamýšleno jako notebook, což dokazuje 12,5" dotykový IPS displej s HD rozlišením. Trochu přerostlý tablet získáte oddělením klávesnice. Na rozdíl od čistě androidových Padfonů má zde tabletová i telefonní část vlastní výpočetní jednotku. U tabletu je to platforma Intel Core a 4 GB operační paměti. Uvnitř smartphonu potom najdeme čtyřjádrový Intel Atom (Moorfield) s podporou 64bitových instrukcí, LTE a 2 GB RAM. Smartphone je vyjímatelný z těla tabletu podobně, jako to známe z Padfonu a má 5" IPS HD displej.

Klepněte pro větší obrázek

Pokud je telefon v těle tabletu/notebooku, virtualizuje se jeho androidové prostředí jako okno ve Windows. Je možné si také spustit Android do tabletového rozhraní a celé zařízení pak odpovídá konceptu Padfonů. Celkem je tak možné získat pět podob celého zařízení (Windows laptop, Android laptop, Windows tablet, Android tablet a Android smartphone). Odtud také název Transformer Book V, kde V znamená římskou číslici 5. Cenu a dostupnost na evropském trhu zatím neznáme, bude upřesněna pravděpodobně na veletrhu IFA 2014 v Berlíně.

Specifikace Asus Transformer Book V (smartphone/tablet)

ProcesorIntel® Atom™ Quad-Core ProcessorNext Gen Intel® Core™ Processor
Operační systémAndroid 4.4 + Zen UIWindows 8.1
RAM2 GB4 GB
Vnitřní paměťaž 64G eMMCaž 128G eMMC & 1TB
Displej5'' IPS HD12.5" IPS HD
GrafikaIntel® HD GraphicsIntel® HD Graphics
Fotoaparát2MP přední CameraHD Camera
8MP zadní Camera
Akumulátor2 550 mAhdvočlánková 28WH
Rozměry148 x 73 x 11mmN/A
Hmotnost140gN/A

Diskuze (5) Další článek: T-Mobile v červnu: iPhony a Galaxy S5 se slevou

Témata článku: Asus, , , , Asus Transformer Book T100, SMA, Vložený smartphone, Smartphone, HD Camera, Probíhající veletrh, Desktopový windows, Tabletové rozhraní, Hybridní tablet, Tab S, Konvertibilní laptop, Hybrid, Tab, Zen UI, Transformer,