Až 8 telefonních čísel v jednom mobilu. Český Vodafone nabízí eSIM

eSIM, tedy SIM karta integrovaná přímo v telefonu. Technologie, které je předpovídána velká budoucnost (už několik let). Díky T-Mobilu se s novými iPhony na podzim 2018 dostala také do Česka a teď se přidává Vodafone.

Dnešním dnem počínaje nabízí Vodafone eSIM k tarifům i předplacené kartě. Lze získat v prodejně, objednat přes aplikaci Můj Vodafone, v e-shopu nebo na zákaznické lince. Místo klasické plastové karty s čipem dostanete voucher s QR kódem, který se naskenuje telefonem. Pak už je používání stejné, jako u fyzické karty.

Na čip lze nahrát více eSIM profilů, obvykle osm (ovšem tento trik je součástí technologie a umí jej i T-Mobile). Zákazníci, kteří vlastní více telefonních čísel, tak nemusí měnit plastové karty a pouze si vždy vyberou, který eSIM profil chtějí zrovna využívat (aktivní však může být pouze jeden). Při koupi nového telefonu stačí profil smazat ve starém zařízení a opět nahrát pomocí QR kódu do nového. Zákazníci tak nebudou muset pokaždé navštívit prodejnu kvůli novému eSIM voucheru. Platí však, že eSIM profil může být stažený vždy pouze v jednom zařízení.

„Uplatnění eSIM se netýká pouze mobilních telefonů. Díky miniaturní velikosti a integraci čipu do přístroje bude možné připojit i další chytrá zařízení, do kterých se klasická SIM karta nehodí. Jde například o různá čidla, sondy, hodinky nebo trackery. Můžeme se těšit na rozvoj nových segmentů v rámci internetu věcí, ať už jde o chytrá města, domácnosti, automobily a další,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Diskuze (29) Další článek: Tortura Samsungu Galaxy S10: čtečka otisků funguje i při poškrábaném displeji

Témata článku: , , , MOBI, Vodafone Czech Republic, Internet, Česká republika, Český, Voucher, Profil, Karta, Telefonní číslo, Čip, Petr Dvořák, Telefon, Vodafon Czech Republic, Český Vodafone, Plastová karta,