Takhle má vypadat pořádný černý pátek: neomezené minuty, SMS a 50 GB za 75 Kč

Vzpomínáte na legendární bizár hlášku někdejšího náměstka Ministerstva průmyslu a obchodu Lubomíra Bokštefla o tom, že pokud se nám české mobilní tarify a jejich ceny nelíbí, máme odjet do Polska? Ačkoli v mnoha jiných směrech není Polákům moc co závidět, telekomunikační trh s cenami je tam stále řádově jinde než u nás.

Ještě výrazněji na rozdíly mezi českými a polskými cenami ukazuje speciální Black Friday nabídka jednoho z tamních virtuálů Lycamobile. Ten mimochodem působí i v mnoha dalších evropských zemích, včetně sousedního Rakouska a Německa. Za pouhých 10 zlotých, tedy zhruba 60 Kč, můžete získat tarif „Všem S“ s neomezeným voláním a SMS do všech polských sítí a 35 GB dat. Vyšší tarif „Všem M“ obsahuje dokonce 50 GB dat a je pouze o 15 Kč dražší.

Klepněte pro větší obrázek

Nutno dodat, že objemy dat v tarifech jsou na Black Friday speciálně navýšeny a cena tarifu je proti normálu nižší o 50 %. Výhodná nabídka je pouze pro nové zákazníky a lze ji využívat po dobu čtvrt roku. I běžná cena tarifů polského Lycamobile po skončení této akce ale není v českých očích vůbec špatná – neomezené minuty a SMS do všech sítí a 30 GB dat měsíčně za 120 Kč. Aneb slovy jiného, taktéž již naštěstí zapomenutého politika: „Kdo z vás to má?“.

Bizarní fakta a praktiky operátorů, na které bychom raději zapomněli:

Za tip na článek děkujeme čtenáři Zdeňkovi J.

Diskuze (55) Další článek: VYZKOUŠENO: Samsung Wireless Charger Trio nabije hodinky, telefon i sluchátka

Témata článku: , , , , , , , , GB data, Německo, Pór, Sousedé, Data, Neo +, Rakousko, Cena tarifů, Tarif