BlackBerry Priv: konec nudy, začíná válka

Je to jedna z těch zásadních zpráv, které mění zaběhnuté zvyky mobilního světa a formují jeho budoucnost. Priv je první BlackBerry s Androidem.

BlackBerry Priv je první model značky s Androidem. Také je to jediný špičkově vybavený smartphone s vysouvací QWERTY klávesnicí, což je věc, která za poslední roky prakticky vymizela. Ale ani tím unikátnost novinky nekončí, Kanaďané upravili Android k obrazu svému, aby skvěle sloužil k práci a aby uživatelé nemuseli slevit ze svých požadavků na bezpečnost. Hardware doplnili několika vychytávkami a celek vypadá zatraceně atraktivně.

Klepněte pro větší obrázek
Krasavec, co říkáte?

Na MobilManii jsme vás již informovali o připravovaném BlackBerry Venice, telefon jsme si dokonce mohli prohlédnout na videu, s předstihem unikly základní specifikace i vzhled zařízení.

Pak jsme v praxi viděli, jak úzce mohou být spojené produktové premiéry s vysokým byznysem a cenou akcií. Blížilo se zveřejnění kvartálních výsledků firmy a zodpovědné hlavy věděly, že to pro akcionáře nebude příjemný pohled. Také ale tušily, že může pomoct oznámení o spojení BlackBerry s nejrozšířenější mobilní platformou na světě, a tak oficiálně potvrdily to, co už si celé týdny štěbetali vrabci na střeše leakeři na Twitteru. Dnes jsou hospodářské výsledky venku a opravdu to není příliš hezké čtení, ale jako páku na zmírnění poklesu akciového kurzu jsme dostali fotky a jakousi předpremiéru prvního BB s Androidem.

Klepněte pro větší obrázek
Jedna z těch hardwarových vychytávek – povrch klávesnice zároveň slouží jako touchpad. Má to BlackBerry Passport, ve světě Androidu, iOS či Windows Phone nikdo.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Detaily nadvakrát zahnutého displeje (podobně jako to má Galaxy S6 Edge) a klávesnice, jejíž tvarované klávesy kdysi dopomohly jménu BlackBerry k nesmrtelnosti.
Klepněte pro větší obrázek
Připravte se, nebude to žádný subtilní drobeček, vysouvací konstrukci Priv zaplatí nadváhou.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tiskové fotografie BlackBerry Priv. Nevidíme pouze záda...

BlackBerry pustilo do světa pouze několik produktových fotografií, ze kterých je patrný vzhled displejové i klávesnicové části s drobnou bradou. Spodní hrana je mimo datového konektoru vyhrazena i pro 3,5mm jack. Telefon je osazen 5,4" Super AMOLED displejem s rozlišením 2 560 × 1 440 pix, o výpočetní výkon se bude starat šestijádrový Snapdragon 808 spolu s 3GB RAM. Na zádech bude umístěn 18Mpix fotoaparát s optickou stabilizací. Aby byla výbava úplná, nad displejem je umístěn 5Mpix kamerka pro selfie. Spekuluje se o tom, že výrobce do systému zakomponuje dílčí části řešení Samsung KNOX.

BlackBerry je zatím skoupé na jakékoliv další informace, takže netrpělivě čekáme na datum oficiálního představení a samozřejmě také na koncovou cenu.

Klepněte pro větší obrázek
Chcete trošku z Privu? Stáhněte si jeho tapetu.

Via Crackberry

Diskuze (102) Další článek: Samsung ukazuje některé funkce nových hodinek Gear S2

Témata článku: Blackberry, , , , , Blackberry Passport, Blackberry Priv, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Black, Dílčí část, Konec, John Chen, Příjemný pohled, Zmírnění,