Budoucnost olympiády je nejistá. Galaxy S20+ Olympic Edition i přesto půjde na trh

Samsung ve spolupráci s Japonským operátorem NTT Docomo připravil speciální edici svého modelu řady Galaxy S20, který se bude prodávat pod označením Galaxy S20+ 5G Olympic Edition. S ohledem na hardware bude telefon vybaven úplně stejně jako Galaxy S20+ v 5G variantě, jedinou změnou projde vnější kryt telefonu. Uvnitř pak můžete očekávat speciální tapety a schémata s olympijskou tématikou.

Telefon bude v prodeji pouze ve zlaté barevné variantě, u které je na zádech uvedeno logo operátora Docomo a také logo Olympijských her Tokyo 2020. Je však možné, že se letošní olympiáda v hlavním městě Japonska vůbec neuskuteční, nikdo totiž nemůže předpokládat, jakým směrem se bude vyvíjet aktuální pandemie koronaviru. A pokud 24. července k zahájení her skutečně nedojde, bude na světě hodně raritní telefon. Věnovaný olympiádě, která se vůbec neuskutečnila...

Představení smartphonů řady Galaxy S20:

Zatím však nevěšme čerta na zeď. 128GB verzi speciální edice lze v Japonsku předobjednat za 25 990 Kč, do pultového prodeje se dostane v červnu. Zda Olympijská edice dorazí i do Evropy, zatím není jasné.

Zdroj S-max

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (2) Další článek: Vodafone rozšiřuje zvýhodnění v dobách pandemie. Neomezená data ale každý nedostane

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Japonsko, Operátor, Olympiáda, Telefon, Logo, Olympic Edition, Evropa, Edice, Olympic, EDI, Speciální edice, Docomo