Čekání na čipset Exynos 2100 stále trvá. Samsung jen emotivně popřál k Vánocům

Polovodičová divize Samsungu stojící za čipsety Exynos nás v nedávném traileru lákala na 15. prosinec, kdy se všeobecně očekávalo představení čipsetu Exynos 2100. Právě ten má v Evropě pohánět připravované smartphony řady Galaxy S21. Jihokorejci však nový čipset nepředstavili, zatím jen vydali video, ve kterém děkují loajálním zákazníkům a fanouškům za podporu, a také slibují zcela nový čipset Exynos.

Zatím to tedy vypadá na to, že Samsung čipset dopředu nepředstaví, ale blíže jej poodhalí až u příležitosti oficiální premiéry řady Galaxy S21 v polovině ledna. Podle dosavadních spekulací nabídne chystaný Exynos 2100 jedno „superjádro“ Cortex-X1 o taktu 2,91 GHz, tři výkonová jádra Cortex-A78 na frekvenci 2,81 GHz a také čtyři 2,21GHz jádra Cortex-A55 určená pro méně náročné úlohy. 5nm čipset bude podporovat sítě 5G, použitým grafickým adaptérem bude Mali-G78. Výkonově by měl mít čipset velmi blízko ke Snapragonu 888.

Emotivní poděkování divize Samsung Exynos:

Zdroj Samsung

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (3) Další článek: Další týden, další Apple Shop. Tenhle je první mimopražský a má za sebou zajímavé prvenství

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S21 5G, Čipset, Čekání, Jihokorejec, Samsun, Snapragon, Samsung Exynos, Evropa