České hodinky dobyly Kickstarter. Mají mechanické srdce i pokročilé chytré funkce

Brněnská společnost Leitners spustila na crowdfundingovém Kickstarteru kampaň k financování chytrých hodinek Ad Maiora. Cílovou částku 30 tisíc eur vybrala za jediný den (po týdnu se blíží 200 tisícům). Jejich novinka kombinuje klasickou hodinařinu s chytrými funkcemi.

Analogové ručky pohání automaticky strojek Miyota 9039, který ke svému chodu nepotřebuje baterie. Energii získává z pohybů ruky, rezerva nátahu (jak dlouho vydrží v chodu při sundání hodinek z ruky) je 42 hodin. Celou plochu ciferníku tvoří E-Ink displej, který zobrazuje informace podle přání uživatele a notifikace z připojeného smartphonu (Android / iOS).

V menu se pohybujete otáčením lunety, horní a spodní tlačítko slouží k výběru nebo návratu zpět. Prostřední korunka slouží k nastavování analogového času. Nabíjení probíhá skrze speciální adaptér, který 80 % kapacity baterie dobije za 30 minut. Baterie by měla vydržet týden.

K chytrým funkcím patří nejen zobrazování notifikací z telefonu a časové funkce (stopky, GMT, budíky), ale i monitoring srdečního tepu, sledování spánku, měření SpO2, sledování aktivity, cílů a úspěchů, nadmořské výšky, ovládání hudby a kamery v mobilu a nechybí ani trackování za pomoci GPS. Ručky a indexy jsou vykryté Super-LumiNovou, která zajistí viditelnost i v noci.

Vodotěsnost je 100m, průměr pouzdra 42 mm a je vyrobeno z nerezové oceli. I při kombinaci klasického hodinového strojku s chytrou nadstavbou jsou hodinky hluboké pouhých 12,6 mm. Sklo je safírové.

Leitners Ad Maiora je v rámci kampaně k dispozici od 419 euro (cca 11 300 Kč). Prvním zájemcům se však začnou hodinky doručovat až během srpna 2021. K dispozici bude i konfigurátor, kde si budete moci vybrat povrchovou úpravu, styl lunety, barvu armovacího kroužku skla a displeje.

Diskuze (31) Další článek: Herní mobil nestačí. Nubia má i zcela bezdrátová herní sluchátka s nízkou latencí

Témata článku: , , , , , , Luneta, Chytré, Sledování aktivity, Viditelnost, Future, Ručka, Notifikace, F +, Displej, Stopky, GMT, Strojek, Funkce,