Mobilní data v Chorvatsku: Neomezený internet za 240 Kč koupíte na první čerpací stanici

Chorvatsko je v Evropské unii, takže pokud na dovolené na používání mobilu nehodláte nic měnit, díky evropskému roamingu vystačíte s domácím datovým tarifem. Jestli ale třeba vezete děti a chcete jim nasdílet data ze svého mobilu, domácí FUP limit vydrží sotva pár hodin. V takovém nebo i v jiných případech se vyplatí chorvatská předplacená karta.

 

Aktualizováno:

Všechny nabídky chorvatských operátorů překonal T-Mobile a jeho letní akce na neomezený mobilní internet zdarma. Opravdu zdarma to pochopitelně není, ale v následujícím článku vám poradíme, jak dva měsíce neomezeného surfování pořídíte za nepřekonatelných 100 Kč. A funguje to po celé Evropské Unii, tedy i v Chorvatsku!

 

Volání na místě řeší evropský roaming, takže se zaměříme pouze na data. Nabídka je košatá a pokud vám stačí 7 nebo 10 GB, můžete ušetřit. Prostudujte A1, Hrvatski Telekom, Tele 2 a virtuálního operátora Bonbon. Všichni mají weby pro turisty v angličtině a slušné pokrytí rychlou sítí 4G/LTE.

Dále se však zaměříme pouze na předplacené karty s neomezenými daty, protože s cenou od 240 Kč za týden opravdu nemá smysl stresovat se s hlídáním spotřeby.

Kde koupit

Na první čerpací stanici v Chorvatsku. Pokud budete nakupovat až na místě, poslouží supermarkety, trafiky, pošta nebo rovnou prodejny jednotlivých operátorů.

Volba č. 1: Bonbon

Virtuální operátor Bonbon (bonbon.hr) má předplacenou kartu s týdenním neomezeným datovým balíčkem za 70 kn (240 Kč). Akce sice platí pouze do 30. září, ale jestli jedete na dovolenou právě v létě 2019, nemusí vás to trápit. Budete na dovolené déle? Stačí dobít kredit, balíček se automaticky obnoví.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Z webu Bonbon.hr. Balíček, který hledáte, označuje červená šipka. Také zde je dobití jednoduchá záležitost.
Klepněte pro větší obrázek
Chcete Bonbon? Na pultech (nebo spíše u obsluhy) hledejte toto balení.

Volba č. 2: A1

Předplacená karta od A1 (a1.hr) je sice dražší (80 kn, 280 Kč), ale bude se hodit, pokud týden přetáhnete třeba jen o den nebo dva. Kromě týdenního balíčku lze totiž aktivovat také denní za pouhých 15 kun, tedy 50 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na webu A1 najdete všechny důležité informace pohromadě. Jak aktivovat, jak zjistit stav kreditu, jak dobít...
Klepněte pro větší obrázek
Chcete A1? Na pultech (nebo spíše u obsluhy) hledejte toto balení.

Kam se SIM kartou

  1. Máte specializovaný modem, či router? Skvěle, není co řešit.
     
  2. Výborně poslouží i starší smartphone. Přibalte k němu samostatnou nabíječku, ať po celou dovolenou nemusíte řešit napájení. Vložte do něj chorvatskou SIM, aktivujte Wi-Fi hotspot, k němu se připojí všechny rodinné telefony, tablety a počítače.
     
  3. Máte tablet se slotem na SIM kartu? Děti se budou dívat přímo na jeho displeji, Wi-Fi hotspot pro připojení dalších zařízení se dá zapnout i tady.
     
  4. Máte dualSIM telefon? Chorvatská předplacenka může jít do druhého slotu, ale dejte pozor na nastavení, aby data opravdu tekla z ní, nikoliv z omezeného limitu vaší české karty.
Diskuze (39) Další článek: Xiaomi pořádá svolávací akci na koloběžky Xiaomi Mi Electric Scooter M365

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Hotspot, Předplacená karta, Balíček, Neo, STAN, Chorvatsko, Croatia, Neo +, HRV, SIM, Bonbón, MOBI