Chytrým hodinkám koronakrize tolik neublížila. Prodeje narostly o pětinu

Prodeje většiny druhů zboží v prvním kvartálu 2020 nepříznivě ovlivnila světová pandemie koronaviru. Distribuce smartphonů klesla zhruba o 15 %, trh s tablety dokonce o 18 %. Další sledovaný segment chytrých hodinek si naopak špatně nevedl a meziročně posílil o 20 %, uvádí průzkum společnosti Strategy Analytics. Nebýt koronakrize, mohl být růst pravděpodobně ještě vyšší.

Klepněte pro větší obrázek

Celkem se od ledna do března prodalo 13,7 milionu kusů chytrých hodinek. Větší polovinu trhu nadále ovládá Apple se svými Apple Watch – ve sledovaném kvartálu jich prodal 7,6 milionu. Samsung se drží na druhém místě s uctivým odstupem a 1,9 milionu distribuovaných kusů. Poprvé po dvou letech se na třetí příčku vrací americký Garmin, kterému se podařilo prodat 1,1 milionu balení.

Pořadí na dalších místech už agentura nespecifikuje, pouze víme, že všechny ostatní značky drží dohromady zhruba 23% podíl. Do aktuálně probíhajícího druhého čtvrtletí analytici předpovídají výraznější zpomalení růstu trhu chytrých hodinek, protože pandemie se naplno projevila na hodinkově silných trzích v Evropě a Severní Americe až v těchto měsících. V druhé polovině roku má dojít k oživení.

Váš názor Další článek: Samsung opět aktualizuje řadu Galaxy S20. Ultra dostane nový mód pro makro

Témata článku: , , , , , , , Evropa, Pro +, Severní Amerika, Pandemie, Koronakrize, Prodej, Kvartál,