Čistit mobil bychom měli i několikrát denně, pozor ale na nevhodné přípravky

Že byste měli v době pandemie dbát i na zvýšenou péči o svůj mobil, už nejspíš víte. Telefon je vhodné dezinfikovat i několikrát denně, zvlášť pokud jste jej používali mimo domov. T-Mobile nyní upřesňuje, jak na samotný proces čištění a které přípravky naopak nejsou vhodné. 

K čištění můžete použít vlhký hadřík nebo papírovou utěrku s jemnou vrstvou dezinfekčního prostředku na bázi alkoholu. Telefon opatrně ze všech stran otřete a poté osušte. Pokud nemáte voděodolný mobil, dejte pozor, aby tekutina nevnikla do nekrytých konektorů.

Hadřík nebo UV světlo

Dezinfekční prostředek by se na telefon neměl přímo stříkat, ale nejprve nanést na hadřík nebo utěrku a tou zařízení přetřít. Vyhněte se použití domácích čističů na okna nebo jiných agresivních prostředků obsahujících rozpouštědla a bělidla. Vhodné nejsou ani prášky, krémové čističe nebo peroxid vodíku. Mobil se nesnažte čistit ani stlačeným vzduchem.

Rozhodně není dobré telefon při čištění příliš namočit. Velké množství čisticího prostředku může mít negativní vliv na fungování portů nebo lepené části telefonu. Na místa s obtížným přístupem můžete použít například vatové tyčinky. V případě, že chráníte telefon pouzdrem, očistěte je také. Před uložením do pouzdra nechte telefon alespoň 15 minut vyschnout.

Jinou formu hygieny představuje ultrafialová lampa, která ničí bakterie a viry. Tu lze použít nejen na mobil, ale také třeba na klíče nebo peněženku. Především ale nezapomínejme, že základem pro bezpečné a hygienické používání mobilního telefonu je časté a důkladné mytí rukou. Buďte opatrní a mobilu se dotýkejte pouze čistýma rukama.

Diskuze (4) Další článek: Během půl roku chce změnit operátora třetina Čechů. Čekají, až začne platit novela zákona, která zruší pokuty

Témata článku: , , , Čištění, Peroxid, Mytí rukou, Čistič, Utěrka, Mobil, Přípravek, Pozor, Telefon, MOBI, Prostředek, Tekutina, Hadřík