Další brýle na scéně, tentokráte 3D s podporou gest

Brýle Google Glass nejsou jediná verze virtuální budoucnosti, kterou budeme nosit na hlavě. Podívejte se na představu kalifornského startupu Atheer.

Není tomu tak dávno, kdy jsme na MobilManii zmiňovali projekt Meta, aneb tak trochu jiné Google Glass. Zmiňovali jsme také japonskou manga-čelenku, která však více než publikum nadchla samotného autora. Rozdílný přístup k samotnému zařízení zřejmě láká více výrobců, a tak se dnes podíváme na další zajímavou futuristickou vizi.

Klepněte pro větší obrázek
Názorná ukázka funkce nového prototypu chytrých brýlí s 3D rozšířenou realitou (zdroj AllThingD)

Atheer, startup z kalifornského Mountain View, má sen. Sen, ve kterém se snoubí reálný život s tím počítačově zprostředkovaným, v tomto případě 3D stereoskopickým. Rozšířená realita v jejich podání neznamená nic menšího, než další přírůstek do rodiny chytrých brýlí.

Ovládání je v tomto případě plně v gesci vašich prstů, bez nutnosti sahat na displej tak pouze mácháte rukou ve vzduchu a tím jednoduše ovládáte příslušné aplikace, nebo oblužný software brýlí.

Klepněte pro větší obrázek
Moderátoři nezůstali ošizeni a také se mohli pokochat prezentovaným prototypem. Líbil se (zdroj AllThingD)

Tvůrci projektu měli před nedávnem dostaveníčko v populárním All Things Digital interview, kde svůj koncept předvedli. Vše je prozatím ve velmi rané fázi, proto namísto kompaktních a minimalistických brýlí vidíte neforemný prototyp, který je navíc k okolí připojen obyčejným kabelem. Více než na formu je ale nutné se v tuto chvíli zaměřit na technologii. A ta nevypadá špatně, posuďte sami:

Zdá se, že situace kolem chytré nositelné techniky bude středobodem příštích let. Google tento trend nastartoval, ostatní jej následují, přičemž tu a tam do svých konceptů přimíchají něco málo navíc. Jakým směrem se tento rozjetý vlak bude v budoucnu ubírat, je v současnosti ve hvězdách, nicméně malou anketní sondou do mysli vás, čtenářů, můžeme dostat určitý obrázek. Nasnadě je tedy otázka – vidíte v chytrých brýlích další velkou věc mobilního světa, nebo pouze nafouknutou bublinu, která dříve či později bez zájmu splaskne? Podělte se v diskuzi pod článkem.

Diskuze (6) Další článek: Samsung Galaxy NX: bezzrcadlovka s Androidem

Témata článku: , , Reálný život, Názorná ukázka, Computers, Rozjetý vlak, Podpor