Další meta pokořena. Nový smartphone od Sharpu má displej s obnovovací frekvencí 240 Hz

Sharp a jeho smartphone Aquos R3 prodávaný i v Evropě od nás nedávno získal pomyslnou cenu pro nejošklivější smartphone z veletrhu IFA. Doma v Japonsku ale výrobce prodává zařízení zajímavější i něčím navíc, než že mají dva výřezy v displeji. Nedávno představený Sharp Aquos Zero 2 má například displej s obnovovací frekvencí 240 Hz.

Klepněte pro větší obrázek

To je prozatím u smartphonů rekordní hodnota a zároveň dvojnásobek toho, co dosud nabízel komerčně prodávaný Asus ROG Phone II, jenž disponuje 120Hz displejem. Displej na Sharpu je typu OLED, má úhlopříčku 6,4 palce, Full HD+ rozlišení a je mírně zakřivený k okrajům. Hlavní fotoaparát na zadní straně je duální s rozlišením 12 + 20 Mpx (primární čočka f1.7 a ultra široká f2.4).

Nový Sharp je koncipován (i díky displeji) částečně jako herní telefon, proto dostal výkonný čipset Snapdragon 855, 8 GB RAM a rychlé 256GB vnitřní úložiště typu UFS 3.0. Baterie má naproti tomu poměrně skromnou kapacitu 3 130 mAh a Sharp se zároveň chlubí nízkou hmotností zařízení 143 gramů. Tělo je odolné podle stupně krytí IP65/68. Telefon běží na Androidu 10 a zatím není potvrzeno, zda se podívá i za hranice domovského Japonska.

Via: GSMArena.com

Diskuze (10) Další článek: Nejprogresivnější mobilní inovátor. Xiaomi cílí na natáčení 8K videí s 30 fps

Témata článku: Sharp, , , , , , , , , , , Rozlišení, Displej, Japonsko, ? Displej, Nový smartphone, SMA, F +, Evropa,