Dell s Windows jsou dál než Apple s macOS. Umožní ovládat iPhone přímo z počítače

Pokud používáte iPhone a PC Dell (ročník 2018 a novější), můžete zrcadlit obrazovku telefonu na displej počítače a mobil tak plně ovládat. Jediné, co potřebujete, je nainstalovaná aplikace Dell Mobile Connect (zdarma pro Windows a iOS). Ta vám pak umožní ovládat iPhone (iOS 11 a novější) pomocí klávesnice a myši.

Nehodí se to ale jen k navigaci v prostředí a zadávání textů, jako v případě iMessage. Podpora je totiž široká, např. lze i gesty drag and drop přetahovat fotografie nebo videa a jiné soubory. Aplikace Dell Mobile Connect je dostupná i pro Android, kde umí pracovat i s hudbou a dokumenty.

Kromě nové funkce systému iOS Dell říká, že uživatelé Androidu mohou používat své počítače i k ​​odesílání souborů prostřednictvím MMS. I když Apple podobné zrcadlení jeho zařízení neumožňuje, díky funkci Handoff a aplikacím dostupných na obou platformách může dosáhnout stejného výsledku.

Handoff např. převede rozepsaný text z aplikace Zprávy či Mail v iPhonu nebo iPadu do stejné aplikace v počítači Mac. Když pak v jednom zařízení zkopírujete text, můžete jej použít ve druhém. Díky funkci AirDrop lze zase přeposílat soubory, fotografie i videa napříč používanými zařízeními.

Chcete-li skutečné zrcadlení, můžete vyzkoušet např. aplikaci 1Keyboard (249 Kč pro macOS).

Diskuze (37) Další článek: Apple, OnePlus a Honor vytasili jarní esa. Premiéry pokračují hned příští týden

Témata článku: Dell, , , , , , IMessage, Soubor, MacOS, Handoff, Počítač, Aplikace, Fil Transfer, Zrcadlení, MMS,