Do českých obchodů přichází Honor 6A. Snaží se být levný, ale na něco zapomněl

  • Honor představuje nejnižší model letošní nabídky
  • Ani přes svoji cenovku nesklouzl k laciným materiálům
  • Výbava je podle očekávání, i když jedna věc může chybět

Čínská značka představila smartphone nižší třídy Honor 6A ve své domovině už na konci května, o dva měsíce později se dostává také do globální distribuce. Novinka přináší díky pevnému kovovému tělu určitý pocit prémiovosti do segmentu, ve kterém jsme donedávna byli zvyklí vídat pouze lacině vyhlížející plastové mobily.

Nutno ale říct, že Honor s touto strategií není první a nejspíš ani poslední. Kovové materiály nabízí v segmentu levných smartphonů okolo čtyř tisíc korun delší dobu například Xiaomi (Redmi 3S, Redmi 4, Redmi 4X), letos se k němu přidala i Motorola (Moto E4). Konkurenti navíc obsahují čtečku otisků, kterou Honor 6A na cestě do Evropy ztratil (čínská verze ji má), což je chybné rozhodnutí, které jinak povedenému telefonu bere poměřovací body.

Výbava Honoru 6A nevyrazí dech, ale na druhou stranu ani neurazí nenáročné uživatele. Srdcem je spolehlivý procesor Qualcomm Snapdragon 430. V Česku jde do prodeje nejnižší paměťová varianta 2 GB RAM + 16 GB vnitřní paměti. IPS displej má na pětipalcové úhlopříčce postačující HD rozlišení. Fotoaparáty nabídnou rozlišení 13 Mpx (zadní) a 5 Mpx (přední selfie). Chválíme slušnou kapacitu napevno vestavěné baterie 3 020 mAh.

Telefon podporuje všechna tuzemská LTE pásma a dodává se jako Dual SIM s hybridním slotem. Pracuje s nadstavbou EMUI 5.1 postavenou nad Androidem 7.0 Nougat. Prodej startuje dnešním dnem za cenu 4 290 Kč, což je stejná cena jako v západoevropských zemích. Telefon je možné zakoupit u prodejců CZC.cz, Smarty, Alza.cz, Mall.cz, T.S. Bohemia, Mobil pohotovost, Datart, Euronics, Okay, Space, Alfa.cz, kasa.cz a Electroworld, BPS Mobil, OKAY a také u operátora O2. Na výběr je zlatá, stříbrná a šedá barva.

Diskuze (22) Další článek: Tvrdá rána pro konkurenci. Špičkové LG G6 padá pod 13 tisíc

Témata článku: Honor, , , , , , , , , , , , Honor 6A, Povedený telefon, Šedá barva, NEC, Čínská verze, Dual Sim, Západoevropská země, Pětipalcová úhlopříčka, BPS mobil, Obchod, Vnitřní paměť, Mall, Vestavěná baterie,