Elon Musk potvrdil, že Tesly dostanou umělou inteligenci jako měl legendární seriálový KITT

I na jediném slově Elona Muska se dá založit článek. Třeba když odpoví „Yes“ na otázku, zda se ve vozech Tesla v dohledné době objeví podobná umělá inteligence, jakou měl KITT, legendární auto ze seriálu Knight Rider z 80. let.

Ale pro insidery tohle není žádné překvapení. Elon Musk o integraci umělé inteligence mluví často, v Tesle pracuje AI tým, takže otázkou zůstává kdy a jak bude „jako KITT“ v Teslách vypadat.

Automobilka je známá tím, že i docela zásadní funkce přidává i do starších modelů formou pouhého softwarového updatu. Bude to tak i tentokrát? Pak by patrně šlo o konverzační koncept jaký známe z Google Assistanta, zřejmě s grafickým rozhraním na rozměrném monitoru, který Tesly vozí na středovém panelu. Musk k tomu v minulosti řekl, že cílem je dostat do aut systém hlasových povelů, které umožní ovládat téměř cokoliv na palubě.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vzpomínáte? Takhle vypadal Knight Industries Two Thousand, chcete-li KITT. Máme i obrázky v tzv. Super Pursuit Mode.

Via Electrek

A trochu KITT humoru na závěr:

Diskuze (60) Další článek: 2Q 2018: Huawei to dokázalo! Prodalo víc smartphonů než Apple a je z něj světová dvojka

Témata článku: , , , , , , , Kit, Electrek, Starý model, Zásadní funkce, Grafické rozhraní, DOS, Pur mode, Elona Musk, Yes, Musk, KITT, Hlasový povel, Jediné slovo, Jak, Dohledná doba, Teslách, Elon, Knight Rider