Exynos 9810 se ukázal v benchmarku Geekbench. Porazil i Snapdragon 845

Samsungy řady Galaxy S9 budou představeny až 25. února, ovšem již nyní jsou známy výsledky benchmarku Geekbench. Na něm se objevil základní Galaxy S9 s označením SM-G960F, což odkazuje na evropskou variantu běžící na nejnovějším Exynosu 9810. V jednojádrovém testu získal čipset 3 648 bodů, ve vícejádrovém pak 8 894 bodů.

Oproti loňskému Exynosu, který byl použit u loňských high-endů, se tak jedná o poměrně velký krok kupředu, tedy alespoň podle získaného skóre. Např. Exynosem 8895 poháněný Note 8 získal v obou testech 1 960, resp. 6 473 bodů. Konkurenční Snapdragon 845 se v Geekbench nedávno ukázal také a jeho průměrná skóre se v jednojádrových testech pohybují okolo 2 400 bodů, ve vícejádrových pak atakují hranici 8 400 bodů.

Samsung bude Snapdragon 845 používat u amerických variant „es devítek“, ovšem evropské verze by letos měly mít výkonově nepatrně navrch. V testu se ukázal Galaxy S9 se 4GB RAM, základní frekvence čipsetu byla 1,79 GHz, ve finále ale bude tak procesoru zřejmě o něco vyšší. Oba čipsety budou u Galaxy S9 vyráběny 10nm technologií druhé generace. 

Výsledky testů jsou samozřejmě něčím jiným, než skutečný dojem z používaných zařízení. Nás však mohou zajímat pouze evropské verze s Exynosem, ty americké, budou letos zřejmě tahat za kratší konec. Podle některých komentářů nabídne Galaxy S9 postavený na Snapdragonu 845 jen „průměrný“ výkon.

Zdroj Geekbench via Sammobile

Diskuze (21) Další článek: Sportovci na olympiádě fotí selfíčka na Galaxy Note 8. Samsung to stálo přes sto milionů korun

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S9, Čipset, Test, Exynosu, Geekbench, Americká varianta, Velký krok, Základní galaxy, Používané zařízení, Konkurenční snapdragon, Evropská verze, Krátký konec, Průměrný výkon, Jednojádrový test, Exynosem, Druhá generace, Úkaz, Průměrné skóre