Exynos 9810 se ukázal v benchmarku Geekbench. Porazil i Snapdragon 845

Samsungy řady Galaxy S9 budou představeny až 25. února, ovšem již nyní jsou známy výsledky benchmarku Geekbench. Na něm se objevil základní Galaxy S9 s označením SM-G960F, což odkazuje na evropskou variantu běžící na nejnovějším Exynosu 9810. V jednojádrovém testu získal čipset 3 648 bodů, ve vícejádrovém pak 8 894 bodů.

Oproti loňskému Exynosu, který byl použit u loňských high-endů, se tak jedná o poměrně velký krok kupředu, tedy alespoň podle získaného skóre. Např. Exynosem 8895 poháněný Note 8 získal v obou testech 1 960, resp. 6 473 bodů. Konkurenční Snapdragon 845 se v Geekbench nedávno ukázal také a jeho průměrná skóre se v jednojádrových testech pohybují okolo 2 400 bodů, ve vícejádrových pak atakují hranici 8 400 bodů.

Samsung bude Snapdragon 845 používat u amerických variant „es devítek“, ovšem evropské verze by letos měly mít výkonově nepatrně navrch. V testu se ukázal Galaxy S9 se 4GB RAM, základní frekvence čipsetu byla 1,79 GHz, ve finále ale bude tak procesoru zřejmě o něco vyšší. Oba čipsety budou u Galaxy S9 vyráběny 10nm technologií druhé generace. 

Výsledky testů jsou samozřejmě něčím jiným, než skutečný dojem z používaných zařízení. Nás však mohou zajímat pouze evropské verze s Exynosem, ty americké, budou letos zřejmě tahat za kratší konec. Podle některých komentářů nabídne Galaxy S9 postavený na Snapdragonu 845 jen „průměrný“ výkon.

Zdroj Geekbench via Sammobile

Diskuze (21) Další článek: Sportovci na olympiádě fotí selfíčka na Galaxy Note 8. Samsung to stálo přes sto milionů korun

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S9, Exynosu, Čipset, Americká varianta, Průměrný výkon, Exynosem, Konkurenční snapdragon, Používané zařízení, Základní galaxy, Druhá generace, Geekbench, Evropská verze, Průměrné skóre, Test, Velký krok, Úkaz, Bod, Jednojádrový test