Fotografické závody pokračují! Xiaomi chystá telefon se 120× zoomem

Na sklonku minulého roku Xiaomi představilo fotomobil Mi Note 10, který jako první nabídl 108Mpx fotoaparát vyvinutý se Samsungem. Už u něj překvapil rekordní 50× digitální zoom. Zmíněný Samsung později stejný čip implementoval i do Galaxy S20 Ultra 5G, kde se kombinovaný zoom posunul na 100×. Stejnou hodnotu nabízí i (u nás neprodávaný) Huawei P40 Pro+.

Proslýchá se však, že si Xiaomi nenechá ukradené prvenství líbit a pracuje na telefonu se 120× digitálním zoomem. Vzhledem k významnému poklesu kvality obrazu při takovém přiblížení vsadí Xiaomi znovu na 108Mpx senzor, překvapivě už ale nepůjde o vyzkoušený čip ISOCELL HM1, ale o zatím nepředstaveného nástupce HM2, který by měl vylepšit i kvalitu obrazu.

Ještě zajímavější je, že si zde Xiaomi také dopomůže teleobjektivem s rekordním 12× optickým zoomem s periskopickým mechanismem, který si vyzkoušelo u modelu Mi 10 Lite Zoom Edition. Pokud se informace potvrdí, tak by Xiaomi ukradlo prvenství značkám Oppo a Huawei, kteří mají 10× optický zoom. 

O další výbavě chystaného telefonu zatím víme jen to, že jej bude pohánět zatím nepředstavený procesor Qualcomm Snapdragon 775G s podporou 5G. Telefon se interně označuje jako Xiaomi CAS, v produkci patrně půjde o Xiaomi Mi CC 10. Jeho předchůdce Mi CC 9 u nás známe jako Xiaomi Mi Note 10, tudíž hádáme, že i tato novinka přijde jako zástupce řady Mi Note. Datum představení neznáme, ale spekuluje se o červenci.

Zdroj.: Xiaomishka.ru

Diskuze (10) Další článek: Motorola má další model s vysouvací selfie. Přidává nové prostředí a velkou baterii

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , Qualcomm Snapdragon, Xiaomi Já Note, Kvalita obrazu, F +, Čip, Telefon,