Galaxy A51 bude první vlaštovkou. Samsung zrychluje aktualizace telefonů

Samsung Galaxy Galaxy A51 je první vlaštovkou v novém systému aktualizací firmwaru, od kterého si Samsung slibuje jediné - zrychlit aktualizace telefonů. Velmi brzy na něj najedou i další smartphony, konkrétně Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra.

Na českém trhu byly dosavadní modely Galaxy řazeny do těchto čtyř regionálních kódů:

  • XEZ (dříve ETL) - telefony z volného trhu
  • VDC - telefony od Vodafonu
  • O2C - telefony od O2
  • TMZ - telefony od T-Mobile

Nově bude regionální kód smartphonů z volného trhu sloučen s operátorskými kódy pod hlavičkou regionálního označení EUE. Navíc nebude kód sloužit jen pro Česko, ale pro více zemí Evropy. Určitým vodítkem může být nálepka na zádech krabice u všech letošních novinek od Samsungu, kde je vypsáno hned několik regionálních poboček výrobce - Itálie, Polsko, Bulharsko, Rumunsko, Řecko, Česko, Slovensko, Slovinsko a Chorvatsko.

Klepněte pro větší obrázek
Na základních krabicích nových modelů najdete kontakty na regionální zastoupení Samsungu v devíti evropských zemích. A právě to by měl být nový region EUE, v němž budou aktualizace uvolňovány najednou

Pokud bude smartphone pocházet z české distribuce, hned po zapnutí u něj naskočí čeština. U modelů od operátorů budou potřebné aplikace staženy a nainstalovány při úvodním nastavení telefonu. Evropa tak bude i nadále štěpena na několik regionálních oblastí, jen jich tentokrát nebude několik na jeden trh, ale přesně opačně. Očekávat od toho můžeme efektivnější vývoj firmwaru i hromadné testování nových verzí, což by mohlo firmwarové aktualizace výrazněji zrychlit. 

Představení smartphonů řady Galaxy S20:

U evropských modelů i nadále platí, že jsou určeny pouze pro evropské SIM karty. Na krabici se můžete dočíst: „Tento produkt je nutné aktivovat pomocí SIM karty vydané mobilním operátorem v rámci Evropy. Chcete-li používat SIM karty z dalších zemí, je nejprve nutné provést pomocí SIM karty od evropských operátorů hovory o celkové délce přes 5 minut“.

Pokud si tedy koupíte některý z modelů od Samsungu a vyrazíte na dovolenou, je třeba, abyste v Evropě uskutečnili pět minut hovorů, jinak vám na dovolené SIM karta místního operátora (mimo EU) nebude fungovat.

Váš názor Další článek: Čeští Madfingeři vydávají novou řežbu Shadowgun War Games. Nadchne grafikou, hratelností i cenou

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Slovensko, SIM karta, ETL, VDC, Chorvatsko, Rumunsko, Vlaštovka, Model, Samsun, Itálie,