Google dnes spustil betu Androidu Q. A my pro vás máme první screenshoty!

Google dnes na svém blogu potvrdil start bety Androidu Q, a to pro aktuální i starší generace Pixelů (včetně zařízení z roku 2016). Finální verze Androidu Q nebude vydána dříve, než na konci třetího čtvrtletí letošního roku, první beta však dává tušit, jakým směrem se budou ubírat softwarové novinky.

Klíčových změn je v beta zatím jen několik. První novinkou má být lepší kontrola nad sdílením polohy, která je jednotlivými aplikacemi využívána. Aplikacím tak budete moci umožnit zjišťovat vaší polohu jen tehdy, když je aplikace v popředí, neustále (i na pozadí) nebo vůbec. Tzv. aktivní panel nastavení pak umožní zapnout a vypnout Wi-Fi nebo aktivovat režim Letadlo přímo v aplikacích, nebude třeba vůbec přecházet do Nastavení nebo stahovat informační lištu.

Funkce Digital Wellbeing debutovala již u Androidu Pie:

Při sdílení souborů bude možné s daným clipboardem rovnou skočit do aplikace v ní pokračovat ve sdílení obsahu. Mezi další novinky má patřit portrétový režim na výšku displeje, podpora skládacích zařízení, vylepšení běhového prostředí ART či očekávaná podpora schémat přímo na systémové úrovni. Mimo tapet půjdou měnit i barvy, zvýraznění, fonty a tvary ikon. K betaverzi Androidu Q se můžete přihlásit zde.

Zdroj Android-developers

Diskuze (24) Další článek: Doogee Y7 chce zaujmout mládežníky. Pomoci může i velmi příznivá cena

Témata článku: , , , , , , Aplikace, Sdílení, , Novinka, Screenshot, Digital Wellbeing, SPU, Android Beta, Pro +, ART,