Google má novou hru. Hraje se na webu a je určena dětem

Interland je nová dobrodružná hra z dílny Googlu, která učí děti školního věku ostražitosti vzhledem k jejich počínání na internetu a v sociálních sítích. Právě u nich poslední dobou tráví díky uzavření škol a nově započatým prázdninám více času než předtím.

Celé dobrodružství je vyvedené v příjemném grafickém zpracování a užijete si jej nejen ve webových prohlížečích počítačů ale i smartphonů a tabletů. Hra je zdarma s češtinou i s českým dabingem. Cílem každého hráče je pak stát se „internetovým Úžasňákem“. Není to ale jen tak. Abyste tento titul obdrželi, musíte bojovat proti hackerům, bránit se podvodníkům, vypořádat se s kyberšikanou a hlídat si informace, které sdílíte se svým okolím. Potom je třeba se také osvědčit v nově nabitých znalostech.

Každá sada okruhů, které jsou prezentovány věžemi, navíc nabízí jiný druh hry. V jedné musíte projevit logické uvažování, ve druhé je třeba mít hbité prsty, třetí je např. klasickou arkádovou hopsačkou atd. A díky tomu dokáže pobavit nejen děti, ale i jejich rodiče. Interland je tak jasnou volbou, jak dětem nenásilnou formou vštípit základní témata spojená s on-line bezpečností. Titul navíc kvitují nejen odborníci, ale i policie, která dnes a denně řeší případy, ve kterých došlo k úniku a následného zneužití citlivého údaje dítěte či dospělého k trestné činnosti.

Váš názor Další článek: Překvapení! Evropské verze Galaxy Note20 poběží opět na Exynosu 990

Témata článku: , , , , Dílna, Internet, Počítač, Nová hra, Dobrodružství, Hacker, Policie, Dítě, Dabing