Google Mapy mají tři nové triky. Podívejte se, k čemu jsou dobré

Google Mapy se v nejnovější verzi zaměřují na práci s uloženými místy. Jestli jste jich za roky používání nasbírali desítky a ztrácíte přehled, pak jsou novinky přesně pro vás. Google je rozdělil do tří tipů:

  • Naposledy uložená místa. Nová sekce je hned na první místě, protože existuje jistá pravděpodobnost, že na cestě budete potřebovat právě ta místa, která jste si před odjezdem uložili. Takhle je máte hned po ruce, nemusíte pátrat v mapě jako dřív.
  • Uložená místa v okolí. Další způsob, jak se zorientovat, tady vás Google Mapy upozorní na uložená místa, která jsou právě poblíž. Ve svých mapách tuto sekci z nějakého důvodu nevidím, přikládám screenshot od Googlu.
  • Ani další sekci v české verzi zatím nemám, jde o posouvací lištu s posledními navštívenými místy (nemusí být uložená). Vlevo vidíte, jak to má vypadat, vpravo už je moje časová osa, kterou lze proklikávat den po dni (musíte mít na Googlu zapnutou historii polohy).

Novinek je více, ale jsou spíše drobnější. Na všech je však vidět, jak Google analyzuje chování svých uživatelů a podle toho Google Mapy ladí. Typické je i postupné vypouštění novinek do světa, doufejme, že se výše popsané sekce objeví i v české verzi aplikace.

Diskuze (7) Další článek: RECENZE: Motorola One Fusion+ sází na líbivost a originální provedení

Témata článku: , , , , , , , Česká verze, Sekce, CEM, Aplikace, Trik, Novinka, Chování, Nový trik, Google Mapa