Google sjednotí všechny platby pod jednu službu – Google Pay

Mobilní platby Android Pay, platby za aplikace v marketu Google Play, platby v desktopovém internetovém prohlížeči pomocí předvyplněných údajů, posílání peněz z peněženky Wallet. Google nabízí v současnosti různorodé platební metody, které chce nově sjednotit pod hlavičku jediné služby – Google Pay.

Klepněte pro větší obrázek
Platby v marketu, na internetu, v e-shopech i na terminálech sjednotí Google Pay

Do Google Pay budou patřit jak mobilní bezkontaktní platby Android Pay, tak i peněženka Google Wallet. Nová služba bude používat platební informace, které má uživatel uložené u svého Google účtu. Rebranding chce společnost provést během následujících několika týdnů.

Sjednocení všech služeb pod jeden název je jeden z prvních kroků, které společnost v novém roce chystá. Pro vývojáře připravila stránku Payment Solutions, kde naleznou informace o implementaci Google Pay i možnosti spolupráce s dalšími partnery Googlu. Zda uvedení služby Google Pay znamená automaticky i zánik již dobře známé a zavedené značky Android Pay, firma doslovně nezmínila, ale z kontextu je to vysoce pravděpodobné.

Jak probíhá placení za pomoci Android Pay?

Diskuze (5) Další článek: Asus má svůj první smartphone se širokoúhlým displejem. Patří do střední třídy

Témata článku: Google, , , , , , , , Wallet, První krok, PLA, Market, Jediná služba, Platba, Plát, Google Wallet, Nová služba, Sjednocení, Platební metoda, Známá značka, Následující týden, Google Pay!, Mobilní platba, Pay, Peněženka Google,