Herní telefony mohou být ještě dostupnější. Bude je pohánět nový levnější čipset Helio G70

Mediatek se bude chtít výrazněji prosadit v segmentu herních smartphonů. V uplynulých dnech tento tchajwanský výrobce polovodičů představil nový čipset Helio G70 určený pro telefony nižší třídy se zaměřením na hraní mobilních her. Stejně jako vyšší řada G90 je i tento model vyroben 12nm procesem.

Helio G70 sestává z osmi procesorových jader na 64bitové architektuře (2× Cortex-A75 na 2 GHz a 6× Cortex-A55 s nižší frekvencí 1,7 GHz). Grafiku důležitou pro hraní her má na starosti jednotka Mali-G52 od ARMu. Čipset podporuje až 8 GB operační paměti typu LPDDR4X a úložiště typu eMMC 5.1.

Klepněte pro větší obrázek
Čipset používá technologii HyperEngine pro rychlejší odezvu zařízení napojené do sítě (Zdroj: Mediatek)

V rámci konektivity je podporována technologie 4G (LTE) Cat 7 pro download a Cat 13 pro upload, včetně spojování více frekvenčních pásem. Podporována je Wi-Fi 5 (a/b/g/n/ac), Bluetooth 5.0, FM rádio a několik navigačních systémů (GPS, Galileo, Beidou, Glonass).

Zařízení postavená na čipsetu Helio G70 mohou mít maximálně Full HD+ displej (2 520 × 1 080 bodů) a zvládnou nahrávat video ve kvalitě 2K při 30 fps nebo Full HD při 60 fps. Maximem pro fotoaparát je buď jedna čočka a 48Mpx senzor, nebo duální fotoaparát se dvěma 16Mpx senzory.

Váš názor Další článek: Samostatná značka Pocophone láká na nový smartphone. Bude se jmenovat X2

Témata článku: , , , , , , , , , , , Full HD, BeiDou, Telefon, Helio G, Full HD + displej, Čipset, GPS + Galileo, DOS, Herní, GLONASS