Honor radí, jak vydezinfikovat mobilní telefon. Stačí 6 jednoduchých kroků

V době zvýšeného rizika nákazy koronavirem je opět znovu aktuální potřeba dodržovat přísnější hygienická pravidla. To se týká nejen osobní hygieny každého člověka, ale také snaha o maximální čistotu těch věcí, které často bereme do rukou. Málokdo si uvědomuje, že díky tomu, že po mobilu saháme v průměru více stokrát za den, mohou se právě telefony stát líhní nežádoucích mikroorganismů.

Pokud bychom spočetli, kolikrát se telefonu při manipulaci denně dotkneme (včetně pohybů po displeji), dostáváme se na číslo 2 600. Na obličej si přitom sáhneme v průměru 550krát. Cesta přenosu z mobilu na člověka tak může být pro viry velmi snadná. Proto je potřeba mobil pravidelně dezinfikovat. Výrobce smartphonů Honor připravil 6 jednoduchých kroků, podle kterých proces zvládne úplně každý. Najdete je v galerii tohoto článku.

Pokud budete všechny kroky v návodu dodržovat, výrazně tím snížíte riziko, že byste se mohli nakazit přenosem z kontaminovaného mobilního telefonu. A nezapomeňte – nedávejte telefon do ruky nikomu cizímu, ani průvodčímu ve vlaku při kontrole elektronické jízdenky.

Diskuze (1) Další článek: iPad Air dostal procesor, jaký nemá nikdo na světě. Základní model zaujme cenou

Témata článku: Honor, , , , , Obal, Veřejná doprava, MOBI, Jednoduchý krok, Alkohol, Utěrka, Displej, Mobil, Jak, Hadřík, Přípravek, Telefon, Banalita, Mobilní telefon, Dezinfekce, Čištění, Kryt,