Honor začíná s předprodejem dvou modelů chytrých hodinek. K oběma dostanete dárek

Od dnešního dne jsou na českém trhu v předprodeji dva modely chytrých hodinek, které Honor představil na zářijovém veletrhu IFA 2020 v Berlíně. Ke každé z novinek přidá čínská značka dárek zdarma. Přeobjednávky probíhají do 18. října 2020.

Klepněte pro větší obrázek

Honor Watch GS Pro jsou outdoorové hodinky s kruhovým ciferníkem a GPS. V předprodeji je seženete v černé barvě za 6 499 Kč. Jako dárek přidá výrobce bezdrátová sluchátka Honor Magic Earbuds v hodnotě 2 500 Kč. Další barvy hodinek budou dostupné až po skončení předprodeje.

Levnější model lifestylových fitness hodinek s obdélníkovým ciferníkem Honor Watch ES je v předprodeji za 2 499 Kč, opět v černé variantě. Jako dárek získají kupující fitness náramek Honor Band 5 v hodnotě 1 000 Kč.

Honor Watch GS Pro

První outdoorové hodinky čínského výrobce, které splňují 14 typů vojenských testů MIL-STD-810G včetně odolnosti vůči vysoké a nízké teplotě, vlhkosti, nadmořské výšce, solné mlze, odolnosti proti písku a dešti. Obsahují GPS s funkcí Route Back, která hlídá zpáteční cestu například při horské turistice. Díky vestavěnému mikrofonu a reproduktoru lze na hodinkách vyřídit i telefonní hovor (přicházející na připojený smartphone).

Klepněte pro větší obrázek

Hodinky obsahují baterii s kapacitou 700 mAh, udávaná výdrž je až 25 dní na jedno nabití. Nepřetržitě aktivovaná GPS ale může výdrž zkrátit na 48 hodin. Plné dobití baterie trvá poměrně dlouho, necelé dvě hodiny. Bezdrátové dobíjení hodinky nepodporují. Srdcem zařízení je čipset Kirin A1, k dispozici je i 4GB vnitřní úložiště, sloužící například k uložení písniček. Mnoho dalšího využití úložiště nemá, protože hodinky běží na uzavřené platformě Lite OS a nedají se do nich instalovat žádné rozšiřující aplikace.

Hodinky sází na kruhový ciferník s AMOLED displejem o průměru 1,39 palce a přepočteném rozlišení 454 × 454 bodů. Pouzdro i dýnko hodinek jsou z plastu, pouze luneta a tlačítka jsou kovová. K monitorování 100 sportovních aktivit (z toho 18 profesionálních režimů – např. lyžování, turistika, plavání) slouží senzor srdečního tepu a senzor okysličení krve (SpO2). Funkci EKG hodinky nemají.

Honor Watch ES

Lifestylové hodinky s obdélníkovým, lehce zakřiveným 1,64palcovým AMOLED displejem s rozlišením 280 × 456 bodů slouží jako módní doplněk spojený s některými fitness a zdravotními funkcemi. Na prémiové zpracování se nedostalo, pouzdro i řemínek jsou vyrobeny z plastu. K dispozici je opět snímač srdečního tepu a senzor okysličení krve. K vestavěné baterii výrobce kapacitu neudává, ale měla by vydržet zhruba na desetidenní provoz hodinek.

Klepněte pro větší obrázek

Velká pozornost se soustřeďuje na přizpůsobitelné virtuální ciferníky včetně widgetů a animace. Hodinky obsahují 12 animovaných simulací tréninkových kurzů a 44 animovaných pohybových cvičení, které přesně demonstrují, jak správně cvičení provádět. Na výběr je z 95 tréninkových režimů, včetně venkovního a vnitřního běhu, procházky, cyklistiky, plavání, eliptického běhu, veslování i jógy. Hodinky dokážou automaticky detekovat až 6 režimů cvičení. Neobsahují ovšem vestavěnou GPS, takže k monitorování pohybových aktivit v terénu je využijete pouze se smartphonem.

Váš názor Další článek: Samsung má brzy představit Exynos 2100. Chce sebrat vítr z plachet Qualcommu

Témata článku: Honor, , , , , , , , , Dar, Fitness, Lyžování, Ciferník, Berlín, Watch GS Pro, DOS, Magic Earbuds, Honor Watch ES, Watch GS, Předprodej, Model,