HTC 10 má jít do prodeje už 15. dubna. Prohlédněte si živé fotografie

HTC letos uspořádá pouze virtuální tiskovou konferenci, na které představí nový vlajkový smartphone HTC 10. Premiéra má proběhnout v úterý 12. dubna v podobě online streamu na internetu. Novinka už několikrát unikla na renderech a nyní ji máme díky čínským stránkám taobao.com možnost vidět na živých fotografiích. HTC zřejmě potvrdí svou pověst výrobce precizně zpracovaných kovových smartphonů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Záda HTC 10 jsou mírně vypouklá podobně jako u předchozích generací řady HTC One. Novinkou je ale seříznutá hrana po celém obvodu zadní strany. Tento prvek zařízení přidává na prémiovosti, otázkou je, jak prospěje držení telefonu v dlani. Zklamáním je odstranění stereoreproduktorů z přední strany. Jeden reprák se přestěhuje na spodní hranu a otázkou je, zda s telefonním sluchátkem bude při přehrávání vytvářet stereofonní efekt. Jisté je, že HTC chce značku Boom(Sound) zachovat, a tak snad zvukové podání nepodcení.

Nové HTC bude existovat v základní stříbrné a černé barvě, ale nejsou vyloučeny ani další varianty. 5,2palcový Super LCD5 displej s QHD (2K) rozlišení bude krytý sklem mírně zahnutým k okrajům (2,5D efekt). O výkon se postará procesor Qualcomm Snapdragon 820, jenž ve výbavě doplní 4 GB RAM, minimum 32 GB vnitřního úložiště, 12Mpx ultrapixel hlavní fotoaparát a baterie s kapacitou 3 000 mAh. Novinka má jít do prodeje pouhé 3 dny po premiéře, tedy 15. dubna. Design je povedený, výbava skvělá, nyní už zbývá počkat pouze na ohlášení ceny zařízení.

Diskuze (2) Další článek: Naztech udělá z iPhonu SE komunikátor s QWERTY klávesnicí

Témata článku: HTC, , , , HTC 10, HTC 10 Evo, HTC 10 Lifestyle, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Taobao, Posed, Prodej, Jít, Fotograf, Foto, F +, Pro +, Stereofonní efekt