Huawei Ascend Mate7: reprezentativní a obrovský

Huawei se na veletrhu IFA představil ve velkém stylu. A když říkám velkém, myslím tím 6" v kovu a se špičkovou výbavou. Mate7 bude i v ČR.

Na úvod tiskové konference se společnost Huawei pochlubila, že meziročně vyrobila o 95 % více smartphonů a dostala se tak na třetí pozici mezi výrobci smartphonů. A pak už světlo světa spatřil velký kovový Huawei Ascend Mate7 (opravdu to píší takhle dohromady).

Huawei Ascend Mate 7
rozměry a hmotnost: 157 × 81 × 7,9 mm, 185 g
displej: 6,0", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 367 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 4 100 mAh
procesor: Hisilicon Kirin 925 (8× Cortex-A15, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.4 (Kitkat)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
38 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Klepněte pro větší obrázek  
Huawei Ascend Mate7 je vyrobený z více než 95 % z kovu. Vnitřní konstrukce je z hliníkové slitiny, což prospívá odvádění tepla od čipsetu.

Šest palců je na telefon už opravdu hodně, jen částečně to zachraňuje tloušťka pouhých 7,9mm. Výrobce se však chlubí, že mezi srovnatelnými přístroji je jeho Mate7 nejmenší a displej zabírá bezkonkurenčních 86 % plochy přední strany. Vloni se podobným údajem chlubilo LG u modelu G2, tehdy to bylo 76 % (šlo ale o znatelně menší přístroj).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Srovnávání s konkurencí jsme na pódiu viděli hodně.

Další prvek, kterým se výrobce hodně chlubil, je senzor otisků prstů a znovu je prý lepší než u konkurence. Je údajně rychlejší, nezáleží na natočení prstu, rozpoznání je hotové do jedné sekundy. Senzor je umístěn na zádech pod fotoaparátem, což už jsme u několika telefonů viděli a pokaždé to bylo velmi nešťastné řešení, protože při přejíždění prstem docházelo k zapatlání objektivu. V tomto případě je senzor od optiky dále a přejíždět není nutné (stačí prst přiložit), což vypadá slibně.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei dbá na bezpečnost, digitální otisky jsou uložené přímo v čipsetu. Zajímavě vypadá Visitor mode, kdy další osobě necháte namapovat otisky prstů a přidělíte jí práva podle toho, kam chcete, aby se v telefonu dostala. Například dítě bude moct volat, pustit si pohádku na YouTube, ale už se vám nedostane do firemní pošty atd.

Špičková je i výbava. Osmijádrový čipset si Huawei vyrábí sama, za zmínku stojí také kumulované LTE Cat6, tedy dosud nejrychlejší (teoretické maximum 300 Mbit/s) specifikace této technologie. Fotoaparát dodala japonská firma Sony a měl by patřit k tomu nejlepšímu na trhu. Baterie má masivních 4100 mAh, ale musí uživit opravdu rozměrný displej. Ten má mimochodem fullHG rozlišení, Huawei se tedy nepouští do honu na pixely. 

Klepněte pro větší obrázek 
Nové rozhraní Huawei EMUI 3.0
Klepněte pro větší obrázek 
Zajímavě vypadají aktivní sluchátka UltimoPower Earphones, která snižují hluk o 15–30 dB a poprvé se v nich objevuje interní baterie, která se sama nabíjí při připojení ke smartphonu a nabízí dvě hodiny provozu při připojení k jiným zařízením.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Podle údajů z tiskové zprávy se v ČR se zlatou variantou nepočítá.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vlajková loň mezi „velkými modely“ značky Huawei

Doporučená maloobchodní cena smartphonu Huawei Ascend Mate7 na českém trhu bude 12 990 Kč, prodávat se začne v průběhu října 2014 u všech velkých online prodejců a ve volné distribuci v bílé a stříbrné barvě.

Diskuze (55) Další článek: Lenovo Tab S8: tenký 8" tablet s Atomem a Androidem

Témata článku: Huawei, , , , Huawei Ascend Mate, Huawei Ascend Mate 7, Vnitřní konstrukce, Teoretické maximum, Maloobchodní cena, Rozměrný displej, #Huawei, Huawei EMUI, Mat, Osmijádrový čipset, Ascend, Obr, Japonská firma, Nové rozhraní, Online prodej, Nešťastné řešení, Velký model