Huawei Nova 4 s průstřelem v displeji se ukazuje. Selfie kamera už nebude potřebovat výřez

Také Huawei se chystá na svých smartphonech používat nové typy displejů. Výřezy v podobě vaniček nebo kapek nejsou moc pěkné a začínají být už taky trochu okoukané. Novým typem displeje by mohl být tzv. „průstřel“ – tedy otvor pro selfie někde uvnitř plochy displeje bez spojení s okrajem.

Ani tohle řešení samozřejmě není ideální a neumožňuje například ke kameře připojit senzory na snímání 3D obrazu a pokročilé odemykání obličejem. Proto se dá očekávat že průstřel budou mít spíše zařízení nižší a střední třídy, kam by mohl patřit také Huawei Nova 4.

Samsung nedávno uvedl flexibilní displej:

Podle informací z twitterového účtu @VenyaGeskin1 má mít Nova 4 bezrámečkový displej s průstřelem, zadní strana má připomínat rozvržením čoček model P20 Pro, ale bez účasti Leica na ladění fotoaparátu. Nic bližšího v tuto chvíli o novince nevíme, Huawei ji ale minimálně pro čínský trh má představit ještě v prosinci.

Prototyp Huawei se stejně řešeným displejem už také krátce ukázali účinkující v pořadu streamovaném čínskou internetovou televizí iQIYi. Celou dobu si ale dávali velký pozor, aby nebyla vidět zadní část telefonu. S největší pravděpodobností jde právě o model Nova 4.

Diskuze (15) Další článek: Aktuální Android 9 Pie dostává čtvrtý smartphone značky Nokia

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Průstřel, Twitterový účet, Prus, Největší pravděpodobnost, Nový typ, Nízká třída, Displej, Velký pozor, Čínský trh, Kamera, Typ displejů, Zadní strana, ? Displej, Výřez, Zadní část, Úkaz, Celá doba