Huawei přemýšlí, jak schovat výřez v displeji. LCD panely mají smůlu

Éru vykousnutých displejů odstartoval iPhone X, pak na „notchní“ vlnu přešla zhruba polovina výrobců Androidů a Google jim jde naproti, u Androidu P počítá s nativní podporou výřezů.

Výrobci tak nebudou muset upravovat software, a těšit se mohou i vývojáři aplikací, kteří do nich zahrnou jen systémové knihovny řešící „kus chybějícího displeje“. A co se týká iOS, pokud vývojáři aplikací nechtějí na iPhonu X používat horní „rohy“, stačí svrchní pruh displeje přebarvit načerno. Nepatrně se sice zmenší zobrazovací plocha, ovšem, protože se jedná o OLED panel s absolutní černou, navenek nic vizuálně neruší.

U nově představených modelů řady Huawei P20 výrobce sice přišel s vykousnutými displeji, ale v nastavení uživatelům nabízí, že výřez schová. U P20 Pro s OLED displejem to není žádný problém, základní P20 a P20 Lite však používají LCD panely, což pro schování výřezu není ideální. Stačí se podívat na fotografii výše - černá (spíše tmavě šedá) okolo výřezu neustále svítí, takže je vykrojení vidět...

Vykousnutý displej? Nová móda míří i mezi Androidy:

První pohled na nové Huawei P20 Pro si můžete přečíst zde. V samostatném článku jsme vám ukázali i první ukázkové fotografie s až pětinásobným hybridním zoomem. A pokud jde o nejlevnější P20 Lite, první dojmy z jeho používání jsme shrnuli v Týdnu mobilně.

Diskuze (49) Další článek: Budoucnost tabletů s Androidem? Tablety s Chrome OS. Google ukázal první model

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Huawei P20, Huawei P20 Lite, Huawei P20 Pro, Druhá strana, Nativní podpora, ? Displej, Pan, Vykrojený displej, Twilight, Zobrazovací plocha, První pohled, Vývojář aplikací, Jak, Výřez, Noční můra, Chybějící displej, Vykousnutý displej,