I přes odklad je prý jasno. Galaxy Note 9 se má ukázat 9. srpna

Koncem května jsme vás informovali o tom, že Samsung uspíší letošní tabletofon Galaxy Note 9, aby si udělal místo pro dva výhledové topmodely plánované na rok 2019. Do harmonogramu však zasáhly změny v designu Notu 9 doslova na poslední chvíli. Místopředseda správní rady Samsungu, Lee Jae-yong si údajně vyzkoušel konkurenční smartphony značek Oppo a Vivo, které používají displeje od Samsungu, a rozhodl se ztenčit sklo na displeji u Notu 9 o 0,5 mm. Díky této změně se má novinka lépe držet v dlani.

I přes dvoutýdenní odklad, který úprava skla na displeji zapříčinila, má být Galaxy Note 9 představen o dva týdny dříve, než loňský Galaxy Note 8 (recenze zde). Podle agentury Bloomberg dojde k odhalení Notu 9 již 9. srpna, a to na tiskové konferenci Samsung Unpacked v New Yorku. Samsung však tuto informaci zatím nijak nekomentoval. 

Nový tabletofon má být osazen 6,4" Super AMOLED displejem s rozlišením 2 960 × 1 440 pix (poměr stran 18,5:9) a poběží zřejmě na Exynosu 9810 s 6GB RAM. Interní 128GB úložiště půjde rozšířit microSD kartami. Na zádech by měl být přítomen duální fotoaparát (2 × 12 MPx) s variabilní clonou (f/1.5 - f/2.4). 

Naše první dojmy ze Samsungu Galaxy Note 8:

Hardware je tedy víceméně hotovou věcí, budeme tedy zvědaví zejména na to, jaké softwarové novinky nabídne, v pořadí již, devátá generace Galaxy Note. Bude to vylepšený skener obličeje konkurující Apple FaceID? Větší možnosti animovaných AR Emoji nebo něco úplně jiného?

Zdroj Bloomberg, Sammobile

Váš názor Další článek: Nová mobilní jádra od ARM: konzolová grafika a notebookový výkon v jednom

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , Úkaz, Srpen, Noty, Tabletofon, Bloomberg, Karta MicroSD, Samsung US, Oppo a, Odklad, Lee Jae-yong,