INFOGRAFIKA: Jak se vyvíjelo prostředí Samsungu od Touchwiz po One UI

Samsung na veletrhu CES po podzimní premiéře znovu prezentuje nejnovější uživatelské rozhraní pro své androidové smartphony One UI. Po nadstavbách TouchWiz a Samsung Experience jde o třetí svébytnou generaci grafického prostředí, které překrývá Android na všech smartphonech jihokorejského výrobce.

K této příležitosti vydává Samsung infografiku připomínající nejvýznamnější vlastnosti a funkce. Ve své době byla například nadstavba TouchWiz mnohem bohatší než tehdejší čistý Android a nabízela širší možnosti nastavení a přizpůsobení.

TouchWiz oficiálně skončil v roce 2016 s modelovou řadou okolo Galaxy S7. V následujícím roce jej nahradila elegantnější nadstavba nazývaná Samsung Experience, kterou výrobce používal do konce loňského roku. Spolu s Androidem 9 už přijde na smartphony Samsungu nové prostředí One UI, které má zejména vylepšit ergonomii, zpřístupnit položky na méně klepnutí a zpříjemnit ovládání jednou rukou.

Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (5) Další článek: Wizama SquareOne: na CESu se objevil hybrid herní konzole a deskové hry

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Jak, Podzimní premiéra, Experience, Nejvýznamnější vlastnost, Prostředí, Široká možnost, Jihokorejský výrobce, Pro +, Samsun, Loňský rok, Následující rok, Sam, Nové prostředí, Modelová řada, Grafické prostředí,