Jak využít okraj displeje Motoroly Edge k ovládání prostředí telefonu

Motorola poprvé u svých smartphonů Edge a Edge+ použila displej na bocích zakřivený k okrajům. Říká mu Endless Edge kvůli jeho vlastnosti „přetékání“ přes hranu. Tyto okraje mají význam nejen designový, ale také funkční. V rámci prostředí My UX totiž lze tahovými gesty po hranách ovládat některé funkce menu.

Krátké potažení shora dolů vysune notifikační roletu, další tah stejným směrem zobrazí celou oblast přepínačů. Podobně funguje i směr odspodu nahoru – první tah zobrazí naposledy použité aplikace, druhý vyvolá nabídku všech aplikací. Pokud potáhnete z okraje směrem do plochy displeje, získáte vyskakovací okno s nejoblíbenějšími aplikacemi nebo nástroji, které si do této volby sami nastavíte.

Okraj displeje může mít i notifikační funkci. I když telefon odložíte displejem dolů, přetékající okraj zůstává viditelný v podobě linie, která se zbarví při příchozím hovoru nebo dalších nastavených akcích. Podobně může okraj informovat také o úrovni nabíjení baterie. Zakřivené hrany na smartphonu nejsou ničím zcela novým, ale Motorola ukazuje, že by se konečně daly smysluplně využít.

Váš názor Další článek: Huawei oznámil odlehčenou verzi tabletu MediaPad s podporou pera M-Pencil

Témata článku: Motorola, , , , , Motorola Edge, Motorola Edge+, Okraj, Telefon, Hrana, ? Displej, Prostředí, Linie, Edge +, Ovládání, Moto Edge, Displej, Pro +, Aplikace, Jak