Jaké budou možnosti foťáku u Galaxy S20 a S20+? Těšte se na natáčení v 8K!

Server XDA-Developers publikoval fotografické detaily ke Galaxy S20+, které byly získány z prototypu určeného k neveřejnému testování. Aplikace Device Info HW prozradila, že dva základní modely řady Galaxy S20 dostanou jako hlavní snímač IMX555 od Sony. Jedná se o 12MPx snímač s 1.8μm pixely, který Sony oficiální cestou ještě neoznámilo.

Sekundárním fotočipem bude ISOCELL S5KGW2 s rozlišením 64 MPx, který bude sloužit pro 3× optické přiblížení (resp. pro 30× hybridní zoom). Třetím do party bude ISOCELL S5K2LA, tedy ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 12 nebo 16 MPx. Na přední straně se o pořizování selfie skrz průstřel displeje postará Sony IMX374, což je stejný 10MPx snímač jako u řady Galaxy S10 a Galaxy Note10. Z řádků výše tedy vyplývá, že 108MPx fotoaparát bude výhradně k dostání pouze u nejvybavenějšího Galaxy S20 Ultra.

Zadní fotoaparát však dostane příjemný bonus, maximální rozlišení pořizovaných videí bude 8K (7 680 × 4 320 pix) s 30 fps! V případě elektronické stabilizace bude možné natáčet až ve 4K s 60 fps, u 30 fps by mělo dojít k přepnutí na stabilizaci optickou. Funkce Zoom-In Mic při zoomování ve videu zesílí zvuk z daného místa, což by mělo najít využití zejména u hybridního přiblížení.

Uživatelské rozhraní fotoaparátu u Galaxy S20:

Režim Pro Video je variantou Pro režimu při pořizování fotek, půjde tedy daleko výrazněji upravit nastavení fotoaparátu. Funkce Director's View, která má umožnit souběžně nahrávání videa z několika objektivů najednou (pro účely budoucího střihu), v prototypu k dispozici ještě nebyla. Režim Single Take Photo zase pořídí videa a fotky, i přesto, že je telefon v pohybu, a uloží vám nejkvalitnější fotku a nejpovedenější video.

Ukázka režimu Single Take Photo u Galaxy S20+:

Zdroj XDA-Developers

Diskuze (23) Další článek: Vláda schválila důležitý dokument, 5G aukce by měla začít v prvním čtvrtletí

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+, Foťák, Max Weinbach, Single Take, Rozlišení, Zoom-in Mic, Snímač, FPS, Jak, F +, MPx, TWS