Ještě silnější adept na čtvrtého operátora? Nordic Telecom prý jedná se Sazkou

Byznysoví zpravodajci Motejlek a Skočdopole zveřejnili zajímavou spekulaci o probíhajícím jednání mezi společnostmi Nordic Telecom a Sazka s cílem vytvořit ještě silnějšího adepta na post čtvrtého mobilního operátora.

Podrobnosti v článku nehledejte, žádné tam nejsou, nicméně taková aliance by dávala smysl. Nordic Telecom je už teď považován za nejvážnějšího uchazeče o dražené frekvence. Sazka Mobil je dlouhodobě největší český virtuální operátor nezávislý na některém z velkých síťových operátorů. Má tedy cenné know-how a skupina KKCG může do aliance přinést další kapitál.

„O projektu čtvrtého operátora jednáme s několika předními českými investory, ale k probíhajícím a neukončeným jednáním nemůžeme poskytnout žádné bližší informace,“ říká pro MobilManii Ján Bruno Tropp, mluvčí Nordic Telecomu.

Čtvrtý český mobilní operátor by měl vzejít z aukce volných telekomunikačních frekvencí. Český telekomunikační úřad v říjnu oznámil, že je připravený aukci spustit v lednu 2020. Od té doby se však stále častěji mluví o tom, že Ministerstvo průmyslu a obchodu hodlá měnit podmínky, což by znamenalo odklad startu o půl roku až další rok.

Diskuze (30) Další článek: Německý diář Petra Fischera: Počet streamovacích služeb naráží na své limity

Témata článku: , , , , , , , Mobilní operátor, Uchazeč, Adept, Telecom, Motejlek, Nord, KKCG, Spojenectví, Síl, Sazka, Operátor