Jihokorejci v tom mají jasno. Samsung u budoucích áček přidá bezdrátové nabíjení

Smartphony Galaxy A51 a Galaxy A71 od Samsungu jsou na trhu zatím jen několik měsíců, ovšem už se začíná hovořit o jejich nástupcích. Modely Galaxy A52 a Galaxy A72 sice spatří světlo světa nejdříve za půl roku, měly by však ve střední třídě zvýšit svou konkurenceschopnost. Budoucí novinky řady Galaxy A se totiž mohou těšit na bezdrátové dobíjení, které bylo až dosud výsadou pouze modelů řad Galaxy S a Galaxy Note. Bezdrátové nabíjecí cívky dodají společnosti Hansol Technics, Amotech a Chemtronics. 

Samsung si od debutu bezdrátového dobíjení ve střední třídě slibuje vyšší prodeje řady Galaxy A, která v posledních letech začala přebírat stále více funkcí z nejvybavenějších modelů, např. Infinity AMOLED displeje, rychlonabíjení či větší počty fotoaparátů. I díky tomu se pyšní zajímavými prodejními čísly, a to nejen v Česku.

Mezi řádky můžeme vidět i reakci na nový iPhone SE, který podporuje bezdrátové dobíjení, a přitom stojí 13 tisíc Kč. Dá se předpokládat, že budoucí „áčka“ s bezdrátovým dobíjením budou stát o několik tisíc méně.

Redakční představení Samsungu Galaxy A71:

Zdroj Thelec

Váš názor Další článek: Přepněte na černobílou. Vyzkoušeli jsme obří čtečku PocketBook InkPad X

Témata článku: Samsung, , , , , , , Jasno, Česká republika, Thelec, Dobíjení, Samsun, Jihokorejec, Bezdrátové dobíjení, Áčko