K čemu je dobré 5G a jak prospěje zákazníkům? Vaše dotazy zodpoví technologický ředitel O2

Snad nikdy se okolo technologií na provoz mobilních telekomunikačních sítí nevedly tak rozsáhlé debaty s účastí široké veřejnosti, jako při zavádění 5G. Téma poněkud politizuje fakt, že Spojené státy tlačí na vyřazení čínských firem z evropských tendrů, k tomu se přidávají nejrůznější dezinformační síly ve snaze zdiskreditovat 5G coby nebezpečnou a zdraví ohrožující technologii. Přitom jde stále o tytéž elektromagnetické vlny, které jsou lidstvu známy už téměř 150 let...

Nejen nepravdivé fámy okolo 5G vyvrátí, ale zejména výhody nové technologie pro zákazníky a uživatele popíše v připravovaném online streamu technologický ředitel operátora O2 Jan Hruška. O2 je prvním operátorem v Česku, který spustil 5G technologii v komerčním provozu. Jak může 5G pomoci v každodenním životě a proč už současné LTE (4G) sítě na některé činnosti nemusí do budoucna stačit, odpoví v živém přenosu na Facebooku ve středu 26. srpna 2020 od 18 hodin. Už nyní můžete své dotazy pokládat na Twitteru i Facebooku O2.

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (25) Další článek: Véčko Samsung Galaxy Z Flip 5G dostalo nový čipset. V bronzové se vám bude líbit

Témata článku: , , , , , , , , , Ředitel, Zákazníci, Hruška, Dotaz, CEM, Operátor, Jan Hruška, Technologický ředitel, Pro +, Česká republika