Kolik využijete mobilních dat? Spočítejte si spotřebu v datové kalkulačce Vodafonu

Vodafone na svých stránkách provozuje užitečný nástroj pro vypočítání spotřeby mobilních dat. Datová kalkulačka se může hodit všem, kteří uvažují o pořízení nového tarifu nebo navýšení FUP. Zároveň si také můžete sami pro sebe utřídit, jak moc se v užívání mobilních dat omezujete, zda raději vždy vyčkáte na dostupnost bezplatné nebo domácí Wi-Fi, než abyste spotřebovávali drahá operátorská data.

Kalkulačka zohledňuje spotřebu celkem v osmi oblastech od méně datově náročných aplikací, jako jsou e-maily nebo instant messaging, až po „nejžravější“ činnosti typu streamování hudby, videa nebo surfování po webu. Svoji spotřebu můžete definovat v denním, týdenním nebo měsíčním intervalu. Po vyplnění všech údajů vám kalkulačka spočítá měsíční spotřebu dat.

Klepněte pro větší obrázek
Podle kalkulačky bychom si vystačili s 10GB FUP limitem. V reálu ale na tento provoz na redakčním telefonu používáme 30 GB (s rezervou na občasný tethering)

V našem případě aplikace vyhodnotila měsíční spotřebu podle zadaných kritérií na 8,4 GB. Skutečná spotřeba dat však podle údajů uložených ve smartphonu (po odečtení přenosů za tethering a do zálohy v cloudu) byla 22 GB. I tuto kalkulačku je tedy potřeba brát s rezervou. Na druhou stranu, co se týče specifikace datového provozu, jde momentálně o nejpodrobnější českou webovou kalkulačku.

Diskuze (11) Další článek: VYZKOUŠENO: Originální pouzdra a obaly pro Samsungy Galaxy S9 a S9

Témata článku: , , , Nový tarif, MOBI, Data, Rezerva, Odečtení, Bezplatná wi-fi, Druhá strana, Redakční telefon, Užitečný nástroj, Spotřeba dat, Spotřeba, Měsíční spotřeba, Náročná aplikace, Denní interval, Aplikace, Datový provoz,