Land Rover uvede odolný smartphone i u nás. Pořídit k němu můžete externí GPS

Do smartphonového světa znovu zavítá značka známá z automobilového průmyslu. Její telefon se ovšem poprvé objeví oficiální cestou i na našem trhu. Do prodeje se dostane odolný smarpthone Land Rover Explore. Zařízení je údajně inspirováno vozem Land Rover Discovery a pod britskou značkou jej vyrábí společnost Bullitt Group, která má na svědomí i telefony CAT.

Novinka se vyznačuje odolným tělem s tvrzeným sklem displeje Gorilla Glass 5 a již aplikovanou ochrannou vrstvu, díky které má displej vydržet i pád z 1,8 metru. Vedle toho nechybí odolnost proti vodě a prachu (stupeň krytí IP68) a vibracím nebo také teplotním extrémům a výkyvům. Do portfolia outdoorových telefonů patří také baterie s vysokou kapacitou, v tomto případě 4 000 mAh.

Podívejte se na aktuální reklamní spot Land Roveru:

Smartphone používá pětipalcový Full HD displej, desetijádrový procesor Helio X27 od MediaTeku, 4 GB RAM a 64GB vnitřní úložiště. Hlavní fotoaparát disponuje 16Mpx snímačem, přední kamera je osmimegapixelová. Zařízení podporuje LTE (Cat 6), funkci Dual SIM a běží na Androidu Nougat (počítá se s aktualizací na Oreo). S nákupem zařízení dostane zákazník voucher na zobrazení specializovaných mapových podkladů offroadových cest View Ranger.

Land Rover připravil ke smartphonu Explore i množství doprovodného příslušenství. Nejzajímavější je Adventure Pack, který nabídne powerbanku s kapacitou 3 600 mAh, externí GPS anténu a karabinu s tkaným poutkem. Bike Pack obsahuje pouzdro s upínáním na řídítka kola. Battery Pack obsahuje přídavnou baterii s kapacitou 4 370 mAh. Novinka bude k předobjednání na konci dubna za cenu cca 17 tisíc korun.

Váš názor Další článek: Galaxy S8 je u T-Mobilu pod devět tisíc. Musíte se ale upsat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , Land rover Discovery, Ranger, Desetijádrový procesor, Hlavní fotoaparát, Discovery, Odolný smartphone, Externí GPS, Bullitt Group, LAN, Odolné tělo, Oficiální cesta,