Lenovo Mirage: VR brýle a panoramatická kamera pro virtuální realitu Daydream

Lenovo na veletrhu CES představilo nové „nádobíčko“ pro práci s virtuální realitou. Brýle Lenovo Mirage Solo a kamera Lenovo Mirage Camera jsou postaveny na platformě Daydream od Googlu. Lenovo se chlubí, že jeho nové brýle jsou prvním autonomním Daydream headsetem na trhu. Dosud si řešení Daydream půjčovala výpočetní i zobrazovací výkon ze smartphonů.

Brýle obsahují jeden z nejvýkonnějších ARMových procesorů Snapdragon 835 speciálně upravený pro použití s virtuální realitou a 4 GB operační paměti. Brýle poskytují 110° průhled do stran a pomocí dvojice kamer také možnost zapojení smíšené reality (virtuální + rozšířená realita). Brýle neobsahují žádné dráty, svoji polohu v prostoru hlídají pomocí kamera a dalších senzorů zapojených do technologie WorldSense.

Lenovo Mirage Solo:

Ke snadnějšímu ovládání headsetu napomáhá ještě bezdrátový kontrolér, což je vlastně drobný dálkový ovladač s několika tlačítky, který uživatel drží v ruce. Funkce kontroléru se může měnit i v závislosti na aplikaci, v níž je zrovna používán. V baseballové hře může sloužit jako virtuální pálka, u závodní hry zase jako volant auta atd.

Lenovo Mirage Camera:

K rychlému vytváření obsahu a okamžitému sdílení na YouTube nebo Google Photos slouží panoramatická 180° kamera Lenovo Mirage Camera. Vytváří obsah v novém standardu VR180 navrženém přímo Googlem. Kamera obsahuje procesor Snapdragon 626, 2 GB RAM, 16 GB vnitřního úložiště, Wi-Fi a také LTE modem X9 pro připojení na operátorské sítě. Kamera má vydržet na jedno nabití až dvouhodinové natáčení.

Novinky z VR řady Mirage uvede Lenovo na trh ve druhém čtvrtletí tohoto roku, ceny zatím neznáme.

Váš názor Další článek: Alza má prodejnu budoucnosti. Je bez obsluhy, nezavírá a vypadá jak ze Star Wars

Témata článku: Google, Lenovo, , , , , , , , , , , , , Headset, Day, Vnitřní úložiště, Dálkový ovladač, Pán, Mir, Snadné ovládání, Rychlé vytváření, Nový standard, Operátorská síť, Závodní hra