Levnější Samsung Galaxy Fold Lite je v plánu na příští rok. Cena zní zajímavě

Samsung v letošním roce vsadil na dvojici Lite modelů (Galaxy S10 Lite a Galaxy Note10 Lite), k nimž se v příštím roce zřejmě přidá Galaxy S20 Lite a také odlehčená skládačka Galaxy Fold Lite. Ořezaná verze první generace Foldu má zaujmout již svou cenou, která se má pohybovat mezi 900 - 1 100 dolary, což dělá v přepočtu 21 - 26 tisíc korun. A to by byla o dost přijatelnější cenová meta nežli u Galaxy Fold, který v Česku startoval na částce 53 990 Kč. 

V současné době je Galaxy Fold k dostání za 45 990 Kč, což by znamenalo, že Lite verze stáhne aktuální cenu skládačky zhruba na polovinu! Čeho se uživatelé budou muset vzdát? Vnější displej bude zřejmě jen útlým pruhem pro příchozí notifikace, hybrid tedy bude třeba i pro základní úkony vždy otevřít.

Na zadní straně bude připraven pouze duální fotoaparát, a otazníky zatím visí i nad použitým hardwarem. Je téměř jisté, že výkon nebude tak vysoký, jako u první generace Galaxy Fold či u připravovaného nástupce Galaxy Fold 2. O jak moc velký zásah do hardwaru půjde, však zatím není jasné.

Samsung se postupně připravuje na produktově nabitý půlrok, který má značce pomoci vymanit se z útlumu, který způsobila pandemie koronaviru. V červenci bychom se tak mohli dočkat představení hodinek Galaxy Watch 3 a tabletů řady Galaxy Tab S7, v srpnu bude následovat řada Galaxy Note20, v září pak zřejmě skládací Galaxy Fold 2

Zdroj viva100

Diskuze (5) Další článek: Qerko funguje ve 240 restauracích v ČR. Aplikace testuje nový způsob objednávání

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Fold, Samsun, F +, Lite model, Fold Lite, Skládačka, Česká republika, Lít, Příští rok, Cena,