LG prý zastavilo vývoj nástupce G6. Nový model vydá, až to bude mít ekonomický smysl

V mobilní divizi LG, která se téměř tři roky topí ve ztrátách, pomalu začínají změny. Celý proces odstartoval na konci loňského roku, kdy firma vyměnila šéfa mobilní divize, ale také marketingu a technologií. Krátce po novém roce přišlo oznámení od šéfa celé LG Electronics Cho-Sung Jina, který pro deník Korea Heradl uvedl, že firma nebude vydávat nové vlajkové modely za každou cenu v ročním intervalu, ale až v okamžiku, kdy to bude dávat ekonomický smysl pro firmu a zároveň technologický užitek pro zákazníka.

Firma se tak chce vymanit z „vynuceného“ cyklu, který dodržuje většina výrobců a ve kterém uvádějí na trh novinky lišící se proti předchozí generaci jen minimálně. V tomto světle pak dává logiku i vyjádření viceprezidenta LG Jo Seong-jina pro korejský The Investor, že mobilní divize dostala nakázáno zastavit vývoj nástupce G6 v současné podobě a projekt zcela přepracovat. To nejspíš znamená, že Barceloně žádný zásadní nový model od LG neuvidíme. Na druhou stranu v tuto chvíli má značka aktuální model LG V30, který nároky na moderní smartphone beze zbytku splňuje.

Aktuálním vlajkovým modelem zůstává LG V30:

Diskuze (18) Další článek: Nejdražší Android Wear má TAG Heuer. O funkcích to ale není...

Témata článku: LG, , , , , , , , , Současná podoba, Nový model, Jo Seong-jin, Předchozí generace, Mít, Vlajkový model, Vývoj, Celý proces, Smysl, Roční interval, Nákaza, Moderní smartphone, Nový rok, Nástupce, Nový mód, Mode