Mysleli si, že odhalili padělky AirPods. Místo toho zabavili originál OnePlus Buds

Nejsou pecky jako pecky. To už teď budou vědět pracovníci americké celní stráže CBP, kteří na konci srpna měli na letišti JFK v New Yorku zabavit na dva tisíce balení sluchátek AirPods od Applu. Svým „úlovkem“ se pro dobro PR náležitě pochlubili na sociálních sítích. A pak už bylo jen otázkou okamžiku, aby si první pozorný čtenář všiml, že jde ve skutečnosti o úplně jiný, zcela legitimní model bezdrátových sluchátek.

Pecková sluchátka, která američtí celníci považovali za padělek Applu, byl ve skutečnosti originál sluchátek OnePlus Buds. I když byla zabalena v původní červené krabičce s logem firmy i názvem modelu, celníkům to nestačilo. „Tohle není Apple,“ komentovali svůj objev suše na Twitteru. Apple to skutečně nebyl, ale ani neměl být. Sluchátka OnePlus Buds jsou ve Spojených státech dostupná přes oficiální prodejní kanály a stojí 79 dolarů.

Na obranu amerických celníků je třeba dodat, že sluchátka OnePlus Buds jsou vizuálně podobná mnohem známějším AirPods, jejichž úspěchem se inspirovala i celá řada dalších výrobců. Určitě ale nejde o 1 : 1 kopii, liší se provedením pecek i tvarem nabíjecího pouzdra. Sluchátka můžete porovnat v galerii tohoto článku.

Úsměvný kiks svědčí i o tom, že ačkoli v technických a fanouškovských kruzích už má značka OnePlus vybudováno celkem slušné jméno, laickým spotřebitelům (a také americkým policistům) nemusí říkat vůbec nic. Americké zastoupení OnePlus bere celou záležitost s humorem a pouze vyzvalo celníky, aby zásilku sluchátek vrátili.

Diskuze (13) Další článek: Seznam vylepšuje navigaci. Jeho Mapy.cz doporučí až tři alternativní trasy

Témata článku: Apple, Oneplus, , , , , , , , Sluchátko, Originál, New York, Ori and The Blind Forest, Hong Kong, Been, CBP, JFK, OnePlus Buds, Celníci, Padělky