Nakonec to bude Tab S6. Samsung chystá nový high-end tablet s duálním foťákem

Tablet, o kterém se dříve hovořilo jako o Galaxy Tab S5, by se měl ve finále nazývat Galaxy Tab S6. Tedy, alespoň podle @evleaks, který jako první informoval o tom, že tablet dostane trochu jiný název, než se čekalo. Podle některých spekulací musel Samsung změnit označení tabletu, aby se uživatelům novinka nepletla s Galaxy Tab S5e.

Oba tablety mají pod podobný design přední strany, takže je bude třeba odlišit i samotným označením. Galaxy Tab S6 tak bude zatím nejvybavenějším tabletem od Samsungu, který poběží na Snapdragonu 855. Operační paměť bude minimálně 6GB, interní úložiště bude začínat na metě 128 GB. A větší paměťové varianty rozhodně nejsou vyloučeny. Většinu přední strany vyplní 10,5" AMOLED displej se zabudovanou čtečkou otisků prstů, který má mít stejně tlusté rámečky na všech stranách.

Na zádech bude, jako u prvního tabletu od Samsungu, připraven duální foťák. Základní 13MPx snímač doplní sekundární pětimegapixelový fotoaparát. Hned pod fotoaparátem si všímáme malé prohlubně se zvýrazněním ve spodní části. Podle všeho se bude právě zde magneticky přichytávat stylus S Pen s Bluetooth, který dostane superkondenzátor po vzoru Galaxy Note 9. Na dálku tak perem půjde fotit nebo třeba přepínat slidy PowerPointové prezentace. Selfie kamerka bude mít rozlišení 8 MPx.

Připomeňme, že ani u Tab S4 nebyla šachta pro S Pen součástí těla, stylus jste museli nosit samostatně nebo zasunutý v levé části flipového pouzdra s klávesnicí. Galaxy Tab S6 půjde do prodeje v šedé, modré a hnědé, k dostání bude Wi-Fi varianta (SM-T860) i LTE verze (SM-T865). Představení tabletu se očekává, buď 7. srpna v New Yorku, nebo na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně.

Co vše umí stylus u tabletofonu Galaxy Note 9?

Zdroj Sammobile

Váš názor Další článek: Přesný opak toho, co chtěl Trump. Apple stěhuje poslední produkt vyráběný v USA do Číny

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Berlín, F +, Pen s Bluetooth, End, LTE verze, Tab S, Foťák, New York, Přední strana, Samsun, Šach,