Naučte se nový pojem. Fitbit Sense jsou „hodinky na sledování zdraví“ a umí pár zajímavých triků

Fitbit dnes představil dvoje nové hodinky a jeden chytrý náramek. Zatímco hodinky Fitbit Versa 3 a náramek Inspire 2 navazují na minulé generace, úplná novinka Fitbit Sense přináší zajímavé zdravotnické funkce a několik prvenství.

Fitbit Sense

Na pohled vypadají jako hodinky řady Versa, jsou také z hliníku, ale horní rámeček kolem displeje je ocelový. Také jsou voděodolné až do 50 metrů. Mají AMOLED displej, tentokrát s jemnějším rozlišením, zato automatické rozsvícení či Always-on už od Fitbitu známe. Vtipné je, že navzdory širokým rámečkům se Fitbit o displeji nestydí mluvit jako o „téměř bezrámečkovém“ (near edge-to-edge).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Fitbit Sense

Kromě kontinuálního měření tepu jsou Sense první hodinky od Fitbitu, které měří i EKG, takže můžete skrze aplikaci sledovat své srdeční rytmy a hodinky vás upozorní na případnou fibrilaci síní. Umí také měřit množství kyslíku v krvi (SpO2) a teplotu pokožky. Světovou prvotinou je měření stresu uživatele, které zjišťuje pomocí elektrodermální aktivity, respektive vodivosti kůže. Výsledkem je hodnota od 0 do 100, čím vyšší hodnoty, tím větší duševní pohoda. Pro předplatitele Fitbit Premium jsou připraveny podrobnější statistiky s rozborem, jak je hodnota stresu spočítaná.

Fitbit si na nových funkcích a senzorech zakládá a tvrdí, že jde o nejlepší hodinky na sledování zdraví (Health Smartwatch). Poslouží však i při sportu, nechybí zde GPS a měření více než 20 druhů aktivit, přičemž je hodinky dokáží automaticky rozpoznat. Zvládají měření spánkové aktivity a pro Premium uživatele budou připravena meditační cvičení. 

Nechybí reproduktor a mikrofon pro volání (přes Bluetooth z připojeného telefonu), diktování zpráv nebo ovládání pomocí služeb Amazon Alexa a Google Assistant. Přepracovaný systém dostal čistější desig a intuitivnější ovládání, vylepšené notifikace a upravitelné widgety. Samozřejmostí je zachovaná podpora plateb Fitbit Pay. Baterie prý vydrží až šest dní a nabíjí se pomocí magnetického konektoru.

Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 jsou designově velmi podobné, jen vzhledem k nižší ceně nenabídnou všechny funkce na sledování zdraví. Hlavní novinkou třetí generace je přidaná GPS, která posouvá hodinky z hlediska sportovního využití. Ani zde nechybí repráček a mikrofon pro volání či diktování SMS a s hodinkami také zaplatíte pomocí Fitbit Pay.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Fitbit Versa 3

I zde je nové uživatelské prostředí, baterie má vydržet stejných šest dní a nabíjí se stejnou nabíječkou, jako má Sense. U obou hodinek by 12 minut v síti mělo vystačit na celodenní provoz.

Fitbit Inspire 2

Posledním přírůstkem je chytrý náramek Inspire 2, který má lákat zejména na atraktivní cenovkou, za kterou přináší měření srdečního tepu, subtilní design a hlavně výdrž více než 10 dní na jedno dobití. Ani zde přitom nebudete ochuzeni o trackování více než 20 sportovních aktivit, či měření spánku. Spolu s mobilní aplikací pak můžete kontrolovat i příjem vody/jídla a dámy ocení sledování jejich menstruačního cyklu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Fitbit Inspire 2

Ceny a dostupnost

Všechna zmíněná zařízení je možné předobjednat již v tomto týdnu na Alza.cz, k prvním zákazníkům se dostanou 25. září. Ke všem produktům půjde za příplatek dokoupit i prémiové pásky, ať už tkané či z kůže.

  • Fitbit Sense budou v barevných variantách Lunar White nebo Carbon za 9 190 Kč.
  • Versa 3 ve verzích Black, Pink Clay nebo Midnight stojí 6 390 Kč
  • náramek Inspire 2 přijde na 2 790 Kč (barvy Black, Desert Rose a Lunar White
Diskuze (6) Další článek: Tenhle slovenský zloděj nebude úplný génius. Prodejnu s mobily si otevřel dlažební kostkou a ukradl 15 maket

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , Displej, F +, Midnight, Versa, Sledování, Náramek, Fitbit Inspire, Fitbit Premium, Fitbit Sense,